GündemEğitim

HAYATINI OĞLUNA ADADI

Engelli yüzücü Caner Aşkın, babası Nazmi Aşkın’ın desteğiyle spor kariyerinde başarı kovalıyor.

Baba Nazmi Aşkın, henüz 40 günlükten havale geçiren ve west sendromu teşhisi konulan 24 yaşındaki oğlu Caner’i kamplarda ve yarışlarda bir dakika dahi yalnız bırakmıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor adına yarışan ve kulübünün Cebeci’deki tesislerinde kalan Caner, babasının refakatinde başarı kovalıyor.

Baba Nazmi Aşkın, Caner’in tüm ihtiyaçlarını büyük bir özveriyle yerine getiriyor. Caner’in yemesine yardımcı olan Aşkın, antrenmanlara ve yarışlara hazırlanması için oğluna destek veriyor.

Oğlunun sağlıklı bir şekilde doğduğunu belirten Aşkın, “Caner, 40 günlükken soğuk havale geçirdi. Dışarı çıkmadan önce kendisini seveyim derken kolu titremeye başladı. En yakın hastaneye götürdük. Doktor havale geçirdiğini söyledi. Teşhis west sendromu olarak konuldu.” diye konuştu.

Matbaa sektöründe çalıştığını ve erken emekli olduğunu vurgulayan Aşkın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Erken emekli olduğum için Caner ile ilgilenebildim. Ülkemizde genel olarak engellilerin yükü annelerin üzerinde, babalar çalışıyor. Emekli olduktan sonra aynı iş yerinde devam ettim. Hanıma zor geliyordu, çocuk büyüdü. Kaldırması, havuza indirmesi, banyo yapması zor oluyordu. İstifa ettim. Bundan sonra ‘Caner ile haşır neşir olacağım’ dedim.”

 

2019 Ocak 20190104 2 34248988 40424454

 

“Hiç yorulmadım”
Geçen yıl kalp krizi geçiren Nazmi Aşkın, Caner’in yüzmeden uzak kalmasından dolayı çok sıkıntılı bir süreç yaşadığını dile getirdi.

Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle Caner’in havuza giremediğini anlatan Aşkın, “İnanın bu ortamı ve çocukları özledim. Ben de artık buranın bir parçasıyım.” değerlendirmesinde bulundu.

Oğlunu ilkokuldan itibaren yalnız bırakmayan baba Aşkın, “Okulda zaman zaman kendisini bırakabiliyordum. Teneffüslerde yanında oluyordum, yemeğini yediriyordum.” ifadelerini kullandı.

Caner’in başarısı için büyük bir özverinin gerektiğine dikkati çeken Aşkın, “Hiç yorulmadım. Ne hanım ne ben bir kez ‘ah’ dediğimizi bilmiyorum. Özveri olacak. Bir düğüne beraber gidemiyoruz. Onun tarafı olursa o gidiyor, benim tarafım olursa ben gidiyorum. Beraber bir düğüne gitmemiz çok nadir.” diye konuştu.

Kendisinin hep kilolu olduğunu vurgulayan Aşkın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kalp krizinden sonra devamlı hareket halindeyim. Yorulduğumu bilmiyorum. Buradaki sohbet bana yetiyor. Kamptaki sporcuların çoğu bana ‘baba’ der. ‘Nazmi ağabey’ diyen var. Dede adayı olduğum için ‘dede’ diyen de var. Bu lakabı çok sevdim.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu