GündemEğitimİlçe HaberleriSpor

“HAYDİ ÇOCUKLAR BİSİKLETLE OKULA”

Sağlıklı Kentler Birliği üye belediyelerinden birisi olarak Özel Bandırma Fen Bilimleri Anadolu Lisesi öğrencilerinin “Haydi Çocuklar Bisikletle Okula” projesi Etibank Kavşağından okullarına sürmesi ile gerçekleşti.

Proje Bandırma Belediyesi, Bandırma Milli Eğitim Müdürlüğü, Bandırma Özel Fen Bilimleri Anadolu Lisesi ve BANBİS tarafından ortaklaşa gerçekleştirildi.
Projeye destek vermek için Belediye Başkan Yardımcısı Metin Ok, Sağlıklı Kentler Birliği Üyesi Meclis Üyeleri, Selim Panç, Aydın Yağar, Çevre ve Sağlık Komisyonu Meclis Üyeleri Cihan Yıldız, Zeynep Özgün, Belediye Meclis Üyesi Adem Yılmaz, Milli Eğitim Şube Müdürü Ercan Güler, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

ÖĞRENCİLERE SERTİFİKALARI VERİLDİ

Etkinlik öncesinde konuşan Sağlıklı Kentler Birliği Üyesi Belediye Meclis Üyesi Selim Panç: “ Bisiklet çevre dostu bir ulaşım aracıdır. Yapılan araştırmalara göre bisiklet süren öğrencilerin daha başarılı olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca bisiklet süren insanlar daha mutlu insanlardır aynı zamanda zararlı alışkanlıklardan uzak insanlardır. Bisiklet kullanmak insanların günlük yaşamlarında işine giderken, okuluna giderken kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlar. Bisiklet kullanımı artık dünyada çok yaygın bir hale geldi. Zaman zaman basında görürsünüz bazı ülkelerin yöneticileri de bisiklet kullanırlar. Dilerim ki bisiklet kullanımı bizim ülkemizde de yaygınlaşır. Bu güzel etkinlikte emeği geçen ve katılan herkese çok teşekkür ediyor güzel bir gün olmasını diliyorum” dedi. Etkinlik Öğrencilerin Eti Bank Kavşağından, okullarına yaklaşık 2 kilometre sürmesi ve sürüş sonunda okulda öğrencilere katılım sertifikalarının verilmesi ile tamamlandı. “Haydi Çocuklar Bisikletle Okula” projesi kapsamında düzenlenen etkinlik, katılan öğrencilere sertifikalarının verilmesi ile tamamlandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu