GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

Haydi Çocuklar Hikaye Yazmaya !

Haydi Çocuklar Hikaye Yazmaya !

 

Ayvalık Belediyesi Çağdaş Yaşam Türkel Minibaş Gençlik ve Çocuk  Kütüphanesi iki ayrı kategoride 2. Nejat Hürbaş Hikaye Yarışması düzenledi.

 

ÇOCUKLARDA YOĞUN BİR KATILIM BEKLENİYOR

6, 7 ve 8’inci sınıflar için “Deniz Vefakar Bir Dosttur ” 3, 4 ve 5’inci sınıflar için ise “Çocukluğumuzun Güzel Dünyası: Mahallemiz” yarışma konusu olarak belirlendi.  Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, çocuklardan yoğun bir katılım beklediğini belirtti. Ayvalık’ın haberine göre; Ergin, uzun bir sahile sahip olan, yaşamını deniz kıyısında geçiren insanların iç içe yaşadığı bu iklimde çocukların anlatacakları ve yazacakları birçok hikâyenin bulunduğunu söyledi.

ÇOCUKLARIN KALEMİNDEN AYVALIK’IN SOKAKLARI

Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Gerek evinde gerekse sokakta en sevgi ve şefkat dolu ilişkiyi kuranlar çocuklardır. Ayvalık tarihi sokaklarıyla, zeytinyağı fabrikalarıyla, sabun atölyeleriyle, çok farklı kültürlerin bir arada olduğu kadim bir kent. Ev ve sokakta olsun, okul ile ev arasında olsun. Bu kenti çocuklar doyasıya yaşıyor. Onların gözünden kenti tanımak ve öğrenmek ayrı bir renk katacak Ayvalıklılara. Yörenin kültürünün oluşmasındaki başat rolünü çocukların gözünden ve onların dünyasından görmek bu duyguyu çok merak ediyoruz” diye konuştu.

YARIŞMAYA KATILANLAR ÖDÜLLENDİRİLECEK

Öğrenciler yarışmaya okulları aracılığıyla veya bireysel olarak katılabilecek. İsteyenler ise şartnameyi, parlakemel.95@gmail.com adresinden temin edebilecek. Birinciye bin, ikinciye 750, üçüncüye 500, birinci ve ikinci mansiyona 250 Türk lirası ödül verilecek olan yarışmanın seçici kurulu Adnan Saracoğlu, Aytül Akal, Erdem Seçmen, Fatih Erdoğan ve Gülten Dayıoğlu isimlerinden oluştu. Yazıların son gönderim tarihi 15 Eylül 2022, seçici kurul tarafından değerlendirilmesi ve sonuçların açıklanması 30 Eylül 2022 ve ödül töreni 15 Ekim 2022’de gerçekleştirilecek.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu