İlçe HaberleriGündemTeknoloji

Haydi Öğrenciler Robotik Kursa

HAYDİ ÖĞRENCİLER ROBOTİK KURSA

 

Havran Halk Eğitim Merkezinde devam eden kurslar sonrasında Şubat tatili içinde öğrencilere dönük bir kurs açılacağını duyuruldu. Yarıyıl tatili için 5-6 ve 7’inci sınıf öğrencilerine yönelik kodlama ve robotik okuryazarlık kursu açılacak. Açılması planlanan kurs için kayıtlar başladı. Detaylı bilgilerin Halk Eğitim Merkezinden alınabileceği belirtildi.

 

 Robotik Okur Yazarlık Nedir?

Çocukların içinde bulunduğu teknoloji çağında tüketen değil üreten tarafta olabilmesi için “ Kitap Okur Yazarlığının” yanı sıra, olabildiğince erken yaşlarda , “Robotik Okur Yazarlık” la da tanıştırmak gerekiyor. Bu amaçla tüm öğrencilere , “Robotik Okur Yazarlık” becerisinin kazandırılması hedefleniyor.

 

Robotik Okur Yazarlık Nasıl Uygulanır?

Öğrencilere erken yaşlarda , robot teknolojilerinin , kolay, anlaşılabilir, uygulanabilir, olduğunu göstermek ve edindikleri “robotik teknoloji uygulama becerileri”ni öncelikli olarak okullarında faaliyette bulunan üretime yönelik beceri geliştirme atölyelerinde uygulanabilir kılarak , yaşamları boyunca üretime odaklı bir yaklaşım ve beceri ile donanmalarını sağlamak amaçlanıyor.

 

Verimecek ve verilmesi planlanan kurslarda ,’Günlük yaşamımızda robotların yeri ve önemi, kullanım alanları, Robot bileşenlerinin ve işlevlerinin neler olduğu konusunda bilgilendirme, algılayıcılar, eyleyiciler, bilgi işlemciler çeşitleri, çalışma prensipleri,. Robotlara yapmalarını istediğimiz işler için ayrıntılı çalışma talimatları “algoritmalar” hazırlama çalışmaları, Milli imkanlarla geliştirilmiş ilk ve tek Robotik algoritma geliştirme yazılımımız, “RS iDea” yı ile robotik algoritmalar hazırlanması, Robotik algoritmaların amaca uygunluğunun denenerek , düzeltilerek geliştirilmesi uygulamaları. Bunun için ,milli imkanlarla geliştirilmiş ilk ve tek Robotik algoritma için sanal deneme ortamı yazılımı, “RS iDeaSim” ile 3-B Simulasyon kullanım becerisi kazanılması, Simülasyon programı kullanarak sanal ortamda kazanılan becerilerin, gerçek ortamda denenmesi ve uygulanması için “Rs iDea” ve “RS iDeaSim” ile tam uyumlu “O-BOT” gezer robot eğitim seti ile uygulamaları, Robot teknolojisi uygulamaları için robot bileşenleri kullanarak gerçek hayat problemleri çözümü için “çalışan prototip” geliştirme uygulamaları ele alınacak.

 

Serap Tetik Acar

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu