Gündem

“HAYIRSEVER İNSANLARIMIZ BALIKESİR’İN EN BÜYÜK DEĞERİ”

Altıeylül 2 No’lu Dr. Fikriye Gülseren Özçakar Acil Sağlık Hizmetleri istasyon açılışı ve ambulans dağıtım töreni dün gerçekleştirildi.

İstasyonun açılış törenine Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı,  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Altıeylül Kaymakamı Oktay Kaya, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Necati Kelemençe, kurum amirleri, hayırsever Dr. Fikriye Gülseren Özçakar ve vatandaşlar katıldı.

BALIKESİR’DE 45 ADET 112 İSTASYONU VAR

Açılış töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Necati Kelemençe, ilimizdeki sağlık hizmetleri hakkında bilgiler verdi.

Uzman Dr. Kelemençe, “Balıkesir’de 45 adet 112 istasyonu ve 81 ambulans ile acil 112 sağlık hizmetleri sunulmaktadır. Yaygın istasyon ağı ve ileri düzeyde eğitimli ekipler ile, gelen acil çağrılara kentlerde ilk 10 dakikada ve kırsal alanda ilk 30 dakikada ulaşma oranları % 95’lere ulaşarak gelişmiş ülkelerdeki vakaya ulaşma sürelerini yakalamış bulunmaktayız. Her türlü coğrafi ve iklim şartında müdahale edebilmek amacıyla kar üstünde gidebilen ambulanslar temin edilmiş, kar nedeniyle ulaşılamayan hasta kalmamıştır.”dedi.

GÖNLÜ ZENGİN HAYIRSEVER İNSANLARIMIZ BALIKESİR’İN EN BÜYÜK DEĞERİ

Vali Ersin Yazıcı da açılış töreninde yaptığı konuşmada, maddi zenginliğin çok önemli olmadığını ifade ederek, “Ama gönül zenginliği çok önemli bir şey. Hayır yapabilme yeteneği aslında gönül zenginliğine işaret ediyor. Gönlü zengin, hayırsever insanlarımız Balıkesir’in en büyük değeri” dedi.

HEM BU DÜNYA HEM DE ÖTEKİ DÜNYA İÇİN ÇOK GÜZEL BİR ŞEY

Hayır yapma işinin gönül meselesi olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, “Hayırsever olmak için zengin olmak gerekmiyor. Gönül zengini olsun yetiyor. Bu hayırseverlik duygusu, bizim gönlü zengin hemşehrilerimizde bulunuyor. Bununla övünüyoruz, gurur duyuyoruz. Ülkemizde çok sayıda zenginimiz var ama bu tür hayırları yapmıyor, yapamıyorlar. Çeşitli gerekçeleri var. Tabi ki bunu kimseyi suçlamak amacıyla söylemiyorum ama bugün burada Dr. Fikriye Gülseren Özçakar Hanım sağolsun, Altıeylül’e Acil Sağlık Hizmetleri İstasyon binası yaptırmak istediğini ve bunu yapmanın gönlünden geçirdiğini söyleyerek bizlere başvuruda bulundular. Tüm masrafları üstlenerek böylesi bir merkezi Balıkesir’e kazandırdılar. Ben de şahsen Fikriye Hanımın yerinde olmak isterim. O merkezden hizmet alacakların duasını almak, onların teşekkürünü almak herhalde hem bu dünya hem de öteki dünya için çok güzel bir şey olsa gerek. Fikriye hanım bugün bu şerefe ve onura ulaşıyor. Balıkesir, tüm zenginliklerinin yanında, gönlü zengin insanların devletinin, milletinin her daim yanında yer aldığı güzide bir ilimiz. Biz de devletimiz ve milletimiz adına teşekkür ediyoruz.” dedi.

Konuşmalardan sonra; 112 Acil Sağlık İstasyonu hizmete açıldı. Ayrıca 3 adet ambulans İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edilerek hizmete sunuldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu