Haykoop Bölge Başkanları Toplantısı Yapıldı

Süt sektörünün sorunları masaya yatırıldı, kooperatif başkanlarına önemli destek sözü verildi

Haykoop Bölge Başkanları Toplantısı Yapıldı

Haykoop Bölge Başkanları Toplantısı Yapıldı

Et ve Süt Kurumu, üreticilere kota sorunu yaşatmadan krema alımı yapacağını açıkladı

Süt Sektörünün Sorunları Masaya Yatırıldı
Balıkesir Haykoop, 59 ile hitap eden bölge başkanları toplantısında süt sektörünün yaşadığı sorunları gündeme taşıdı. İllerden gelen kooperatif başkanları, süt firmalarının kasıtlı olarak sözleşme imzalamadığını ve Şubat ayı itibarıyla süt alımını bırakma tehditlerinde bulunduğunu belirtti.

Hazırlanan Rapor Bakanlığa İletildi
Haykoop Genel Başkanı Ahmet Ertürk ve yönetim kurulu, bölge başkanlarını tek tek dinleyerek sorunları raporladı. Hazırlanan rapor aynı gün Tarım ve Orman Bakanlığı’na sunuldu.

Bakanlıktan Üreticiye Destek Sözü
Toplantının ikinci gününde, bakanlıktan gelen yetkililer üreticilere müjdeli haber verdi. Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Melikşah Taşkın, süt tozundan elde edilen kremaların Et ve Süt Kurumu aracılığıyla değerli fiyatlarla satın alınacağını ve kota sorunu yaşatılmayacağını açıkladı. Bu açıklama, salonda bulunan kooperatif başkanları tarafından alkışlarla karşılandı.

Başkanlardan Teşekkür
Haykoop Balıkesir Başkanı Faruk Özen, Tarım Bakanlığı’nın süt üreticilerine verdiği destek için teşekkür ederek, “Bakanlığımızın aldığı kararlar, üreticilere ve sürdürülebilirliğe verdiği önemi bir kez daha göstermiş oldu” dedi.

Haber Merkezi

Balıkesir’e Termal Otel Projesi Geliyor

Faruk özen tarım ve orman bakanlığı et ve süt kurumu İbrahim Yumaklı Haykoop toplantısı süt sektörü sorunları kremanın pazarlanması Melikşah Taşkın