Çocukça

Hayvanları Koruyalım

HAYVANLARI KORUYALIM

 

Dünyada yaşayan tüm canlıların eşit haklara sahip olduklarını söyleyen Burhan Erdayı İlkokulu 4\A sınıfı öğrencileri hayvanları korumanın ve yaşatmanın önemine değindi. Öğrenciler, hayvan sevgilerini anlattı.

 

Burhan Erdayı İlkokulu’nun birbirinden sevgi dolu öğrencileri, yaşamın içinde canlıların birbirlerine sevgiyle yaklaşmaları gerektiğini söyledi. Özellikle hayvanların, zor koşullarda yaşamalarından etkilenen, onlar için bir şeyler yapmak isteyen öğrenciler, düşüncelerini MERHABA okurlarıyla paylaştılar. Okullarındaki proje kapsamında kuş yemlikleri yaparak ağaç dallarına asan öğrenciler, kuşların yaşamlarını kolaylaştırmak için oldukça güzel bir projeye imza attılar.

 

Gözde Engin: Hayvanlar, bizim sessiz dostlarımız. İhtiyaçlarını söyleyemiyorlar. Susuz ya da aç kaldıklarını anlatamıyorlar. Bunun için bizim daha önce fark edip önlemler almamız gerekiyor. Biz de bunun için okulumuzda bir çalışma yaptık. Öğretmenlerimiz öncülüğünde güzel bir etkinliğe imza attık. Bunu yaparken arkadaşlarımızla hem çok eğlendik hem de çok mutlu olduk. Yaptığımız kuş yuvalarını ağaç dallarına asarak içlerine yem ve sularını koyduk.

 

Yasemin Avcı: Canlıları koruyup kollamamız gerektiğini bilmeliyiz. Onlar için yapabileceğimiz her şeyi yaparak mutlu ve sağlıklı yaşamalarını sağlayabiliriz. Bizim gibi düşünen herkes ellerinden geleni yaparak hayvanları korumak adına bazı önlemler almalı diye düşünüyorum. Öğretmenlerimiz öncülüğünde biz böyle bir çalışma yaptık. Umarım tüm okullara bu örnek olur.

 

Kerem Ak: Hayvanlar dünyamızı neşelendiren, bizlerin yaşamı paylaştığı dostlarımız. Onları ne kadar özenle koruyup, kollarsak hayatı onlar için daha yaşanabilir hale getiririz. Yaşamın içindeki canlı dostlarımızı her zaman korumalı ve onlar için bir şeyler yapmalıyız.

 

İrem Teper: Hayvanlar, yaşamımızın vazgeçilmezleri. Onlarla birlikte olmak. Yaşamın içerisinde onlara da yer açmak bizim öncelikli görevlerimizden. Herkes gibi bizler de evimizin önüne bir kap su ve yemek koyarak hayvan dostlarımız için elimizden gelen özeni göstermeliyiz.

 

Doğa Demirci: Yaşamın en anlamlı bölümlerini oluşturan hayvanlar için biz de bir şeyler yapmalıydık. Bunun için kışın zor şartlarda yaşayan kuşlar için yuvalar hazırladık. Atık şişeleri değerlendirdiğimiz bu çalışmamızla birlikte kuşlara daha güzel ve dolu dolu bir yuva sunduk. Kuşalar yuva, yem ve su ihtiyaçları olduğunda buraya gelip rahatça yaşayabilecekler.

 

Beyza Dereli: Kuşların hayatlarını daha iyi idame ettirebilmeleri için biz de bir çalışma yaptık. Bunun için onlara atık şişeleri de değerlendirerek kuş yuvaları yaptık. Ahşap kutuları ve şişeleri boyayıp dekore ettik İçlerine yem ve sularını koyduk. Artık kuşlar özgür ve sağlıklı bir biçimde yemlerini yiyerek susuzluk ihtiyaçlarını giderebilecekler. Bunun yanı sıra barınma ihtiyaçları da çözüme kavuşacak.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu