Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemSağlık

Eylül Ayı Sebze/Meyveleri

Her sebze ve meyvenin mevsiminde yenmesi gerektiğini hepimiz biliyoruz. Peki eylül ayı sebze/meyveleri nelerdir? İşte tüm detaylar

Eylül Ayı Sebze/Meyveleri sizlerle!

Karpuz

Sıvı tüketiminizin az olduğu günlerde su ihtiyacınızı biraz da olsa karşılayabilecek meyvelerden olan karpuz kalp ve damar sağlığı açısından oldukça faydalı. Eylül ayında serinlemek ve mevsiminde sağlıklı tüketmek için karpuz yemenizde fayda bulunmaktadır.

İncir

Klasiyum açısından oldukça zengin bir meyve olan incir bağırsaklarınıza da iyi gelecektir. Ayrıca antioksidan özelliği ile de bilinen inciri bu ayda tüketmeniz sağlıklı olacaktır.

Kızılcık

Reçeliyle öne çıkan kızılcık, kalp hastalığı riskini azaltması ile bilinmektedir. Özellikle C vitamini açısından oldukça zengin bu meyve, ayın en sağlıklı meyveleri arasındadır.

Üzüm

Kolestrol dengesini sağlaması, antioksidan özelliği ve daha birçok faydasıyla bilinmektedir. Nitekim peynirin eşlik etmesiyle birlikte oldukça lezzetli olmasının yanında ayın meyveleri içerisinde yer almaktadır.

Eylül Ayı Sebze/Meyveleri

Eylül ayı sebzeleri
Börülce

Eylül ayında tüketilmesi gereken en önemli sebzelerden biri börülcedir. Ayrıca salatasından yemeğine kadar birçok şekilde değerlendirebilirsiniz. Protein kaynağı olarak bilinen börülceyi ay boyunca tüketebilirsiniz.

Domates

En önemli faydalarından biri kanseri önlemeye yardımcı olması olan domates, yaz son bulmadan o harika tadıyla sofralarınızda her türlü yemeğin içinde yer almaya hazırdır.

Mantar

Kızartmasından haşlamasına kadar birçok yemekte kullanabileceğiniz mantar harika bir protein kaynağıdır. Aynı zamanda kırmızı etten daha fazla protein sağladığı bilinmektedir. Siz de bu ay yemeklerinizde mantara bolca yer vermeyi unutmayın.

Eylül Ayı Sebze/Meyveleri

Barbunya

Pilakisinin herkesi mest ettiği barbunyanın kilo vermeye yardımcı olduğunu biliyor muydunuz? Diğer besinlerle birlikte dengeli bir şekilde tüketildiğinde faydalarını kendinizde görürken eylül ayı boyunca da harika bir lezzeti yakalamış olacaksınız.

Patlıcan

Vazgeçilmez yemeklerin ana maddesi patlıcan, C ve K vitaminleri bakımından oldukça değerli. Ayrıca kalp sağlığına katkısı ve anemiye karşı savaşması en önemli özelliklerinden birkaçıyken eylül ayında tüketmek açısından da oldukça mantıklı.

Eylül Ayı Sebze/Meyveleri

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu