SporGündem

Hedef Avrupa

HEDEF AVRUPA

 

Sezona başlarken hedeflerinin ilk üçe girmek olduğunu ifade eden antrenör Şentürk, “Lig bu sezon çok kaliteli ve çekişmeli geçiyor. Biz de takım olarak güçlüyüz. Milli oyuncularımız var. İkinci yarıda performansımızı daha da arttırarak ligi ilk üç arasında bitirmek istiyoruz” dedi..

 

Balıkesir’de 2016 tarihinde kurulan Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, bölgesel ligde oynamaya başladı. Bu dönem de takımın antrenörlüğünü Oğuz Kav yaptı.  2009-2010 sezonunda 1. Lige çıkma başarısı gösteren temsilcimiz, 2012-2013 sezonunda ise Tekerlekli Sandalye basketbol Lig’ine  antrenör Mustafa Deniz yönetiminde çıkarak bir ilke imza attı. Balıkesir’de Süper Lig’e çıkan ilk takım ünvanını ele geçirerek önemli bir başarı yakalayan Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye basketbol takımı şimdilerde ise antrenör Alper Şentürk yönetiminde çıtayı yükseltti.

 

ALPER ŞENTÜRK KİMDİR?

Tekerlekli Sandalye basketbol  takımının kuruluşunda takım kaptanlığını üstlenen Şentürk, tüm liglerde forma giydi. Şimdilerde  takımın antrenörü olarak, temsilcimizin başarısı için ter döken Alper Şentürk, 38 yaşında. Kocaeli Üniversitesi Karamürsel Meslek Yüksek Okulu Denizcilik Bölümü mezunu. Daha ilkokul sıralarında basketbol ile tanışan Şentürk, aynı zamanda Eskrim ve futbol branşlarında da faaliyet göstermiş. Eskrimde Türkiye şampiyonluğu olan Alper Şentürk, 2004 yılında geçirdiği talihsiz trafik kazası sonrasında spordan kopmamış ve basketbola engelli olarak devam etmiş. Tüm enerjisini takımının başarısı için harcayan antrenör Şentürk, Garanti Tekerlekli Sandalye Süper Lig’de hedefine ulaşmak için gecesini gündüzüne katıyor. Geçen sezon antrenör olarak görev aldığı Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye basketbol takımında bu sezon ikinci dönemini yaşayan Şentürk, gelecekten umutlu.

 

HEDEFTEN SAPMADIK

12 takımın yer aldığı Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Lig’in de geride kalan 9 hafta sonunda temsilcimiz 6 galibiyet, üç yenilgi alarak  15 puanla 5. Sırada yer alıyor. Lider Beşiktaş 18 puanla zirvede yer alırken, Elit Avukatlık 17, Karabük ve Galatasaray da 16 şar puanla temsilcimizin önünde bulunuyor. Bu sezon ligin çok kaliteli ve çekişmeli geçtiğini ifade eden antrenör Alper Şentürk, “Bu sezon başında hedefimizi ilk üç olarak belirledik. Çünkü bu ligin tecrübeli takımlarından birisi olduğumuzu düşünüyorum. Ligin ilk 6 haftasında mağlubiyet almayız diyehesaplamıştık ama Karabük ve Urfa maçlarından yenilgi ile ayrıldık. Bu sonuçlar da bizi şok etti. Lider Beşiktaş’ı ise son periyod da elimizden kaçırdık. Sonuç olarak geride kalan 9 hafta da baktığımız da iki güçlü rakibe yenildik ama Urfa yenilgisi sürpriz oldu. Şu anda hedeften sapmadık. Kalan iki maçımızı da evimizde oynayacağız. Bu hafta sonu erteleme maçı olan Yalova Ortopedik Engelliler takımı ile karşı karşıya geleceğiz. Pazar günü saat 15.00’de Alpaslan Türkeş Spor Salonu’nda oynayacağımız maçın ardından önümüzde ki hafta sonu da Elit Avukatlık Bürosu Engelliler takımını konuk edeceğiz. Bu iki maçımızı da kazanıp ilk yarıyı istediğimiz yer de bitirmek istiyoruz” diye konuştu.

 

HEDEFİMİZ İLK DÖRT

Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye basketbol takımı olarak hedeflerinin Avrupa olduğunu dile getiren antrenör Alper Şentürk, “Tecrübeli oyunculardan kurulu bir ekibiz. Takım içerisinde ki arkadaşlık, birlik ve beraberlik en üst seviyede. Takıma takviye yapmayı düşünmüyoruz çünkü elimizde bulunan oyuncularımızın bize yeterli olduğunu düşünüyorum. Bizim hedefimiz Avrupa. Takım olarak güçlüyüz. Bu sezon yeni alınan karar ile ilk dörde giren takımlar Avrupa’ya gidecek. Bizim de en büyük hedefimiz ilk dörde girerek İlimizi ve Büyükşehir Belediyemizi Avrupa’da temsil etmek. Kadromuzda milli oyuncularımız var. Bu da bizim moral motivasyonumuzu da daha da yükseltiyor. Ligin ikinci yarısında performansımızı daha da arttırmak istiyoruz. Bunun için de çok çalışıyoruz. Şu anda kaybettiğimiz takımlar ile ligin ikinci yarısında evimizde oynayacağız. Bu da bizim için avantaj. 9. Hafta da deplasmanda mağlup ettiğimiz bu ligin güçlü takımlarından Galatasaray da bize gelecek. Balıkesirli basketbol severler ligin ikinci yarısında daha farklı bir takım izleyecek. Birlik ve beraberlik içerisinde hedefimize ulaşacağız. Artık çıtayı yükselttik ve tüm enerjimizi başarı için harcayacağız” diye konuştu.

 

MİLLİ OYUNCU MORALİ

Büyükşehir Belediyesi basın biriminin haberine göre, Şu anda mevcut kadro da Milli oyuncularının çokluğuna dikkat çeken antrenör Alper Şentürk, bunun da kendilerini daha güçlü yaptığını belirterek, “ Kadromuz da yer alan  Milli oyuncularımız bizim gücümüze güç katıyor.  Uğur Toprak A Milli oyuncumuz ve Olimpiyatlara gitti. Enes Bulut ve Halil Bağlı U22 Genç Milli takım oyuncuları ve Gençler Avrupa şampiyonu olan takımımızda yer aldılar. Esra Şentürk genç ve A Milli oyuncumuz. Geçen sene gençler de Avrupa 3.sü olan takımın kaptanıydı. Sezon başında kadromuza kattığımız Muhammet Hassan Sayari İran Genç Milli takım kaptanı. Mehdi Ghorbani geçmişte İran Milli takım formasını giydi. Şimdi hedefimiz kadromuzda yer alan Serdar Sağlam ve Nuri Kılıç’ı Milli takıma göndermek” dedi.

 

TARAFTARIMIZ DESTEKLESİN

Bu sezon hedefe ulaşmak için yönetim, teknik ekip ve oyuncular olarak büyük çaba harcadıklarına dikkat çeken antrenör Alper Şentürk en büyük destekçilerinin ise taraftarları olduğunu kaydetti. Tribünlerde daha fazla taraftar görmek istediklerini kaydeden Şentürk, “Taraftarımızın tribünde olması ve bize destek vermesi bizi daha da güçlendirir. Bu zorlu maraton da onların desteğine çok ihtiyacımız var. Hedefe ulaşma yolunda bizim her maçımız final. Oyuncularıma güveniyorum. Biz bu sezon hedefimize ulaşarak Avrupa’ya gideceğiz. Bize her zaman destek veren basınımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra ki mücadelelerimizde bizim yanımızda daha fazla olurlarsa bize güç vereceklerdir. Bizim bu günlere gelmemizde büyük katkı ve desteği olan Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Ahmet Edip Uğur’a, bizlere gece gündüz ilgi ve alakasını esirgemeyen, maddi ve manevi yanımızda olan Kulüp Başkanımız Yusuf Hocaoğlu ve yönetim kurulu üyelerimize çok teşekkür ederiz. Bizden beklentilere hedefimize ulaşarak cevap vereceğiz” diye konuştu.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu