GündemSiyaset

HEDEF TÜRKİYE’NİN 10. İLİ OLMAK

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’i Büyükşehir Belediyesi’nde ağırladı. Balıkesir’in her geçen gün geliştiğini dile getiren Kafaoğlu, ‘’Balıkesir 2023’e hazırlanıyor. Türkiye’nin 10. İli olmak istiyor’’ dedi. .

Ziyarette konuşan Bakan Dönmez “Balıkesir her yönüyle dört dörtlük bir şehir. Balıkesir’in sanayisi, tarımı, turizmi, tarihi ile Kuva-yi Milliye şehri. Balıkesir’de bakanlığımız ile birlikte yerin altında birçok doğal madencilik işletmesi var. Balıkesir’de enerji ve madencilik sektörüne yatırım yapan işletmelere başarılar diliyorum. Belediyenin yapacağı çalışmalarda her daim yanınızdayız. Önümüzdeki yıl bakanlık olarak doğalgaz hamlesi yapıyoruz. 222 ilçe arasında 7 ilçede dahil olacak” dedi.

KAFAOĞLU ‘‘2023’E GİDERKEN EN ÖNEMLİ HEDEFİMİZ ENERJİ’’

Balıkesir’in odak bir şehir olduğuna dikkat çeken Başkan Kafaoğlu Balıkesir’in 2023 hedefine hazırlandığını ve Balıkesir’in Türkiye’nin 10. il olmak istediğini hatırlattı. Başkan Kafaoğlu şunları ifade etti: “İstanbul’daki Şişecam Balıkesir’e taşındı. Organize Sanayi Bölgemiz her geçen gün büyüyor. Lojistik Köy OSB’de, Bandırma Limanımız mevcut, İzmir’deki Çandarlı limanına yakınız. Balıkesir OSB’de üretilen ürünler yüklendikten sonra konteynerlarla trenlerle Bandırma’ya oradan da Tekirdağ’a ve oradan Avrupa’nın dört bir yanına gidiyor. Tarım ve hayvancılığın markayız. Balıkesir Kuzusu için Damızlık Üretim Tesisi kuruyoruz. Tarım İl Müdürlüğüne buzağılar ölmesin diye proje yaptık ve buzağı kulübesi ve aşı dağıtarak buzağı ölümlerini çok aza düşürdük. Turizm şehriyiz, zeytinin başkentiyiz. 2023 hedeflerimize giderken en önemli bakanlığımız Enerji Bakanlığı çünkü enerjiye ihtiyacımız var.” Ziyaretin anısına Bakan Dönmez anı defterini imzaladı. Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Bakan Dönmez’e günün anısına hediye takdiminde bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu