Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Hedef UNESCO Listesinde Kalıcı Olmak

Hedef UNESCO Listesinde Kalıcı Olmak

Pandemi yasakları nedeniyle ertelenen AYTUGEB 2020 yılı “Olağan Mali Genel Kurulu” Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde gerçekleştirdiler.

YURT İÇİNDE YAPILAN FUARLARA KATILIM DEVAM EDECEK

Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık Turizm Geliştirme Hizmet Birliği Başkanı Mesut Ergin’in de katıldığı genel kurulda divan Başkanlığını Alp Sezek, katip üyeliklerini ise Onur Kunduz ve Mehmet Site yaptı. Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ile başlayan genel kurulda AYTUGEB’in 2020 yılı kesin hesabı görüşülüp oyladılar. Pandemi dönemindeki sürecin anlatıldığı toplantıda 2021. 2022 mali durumu masaya yatırdılar. Başkan Ergin, pandemi yasakları nedeniyle bir araya gelemediklerini hatırlatarak, yeni yılda yeni projelerle Ayvalık turizminin konuşulacağını söyledi. Ayvalık’ın UNESCO’nun kalıcı listesinde yer alması konusunda kararlı adımlarla yürüdüklerini hatırlatan Başkan Ergin, yurt içinde yapılan fuarlara katılmaya devam edeceklerini belirtti.

TURİZM HARİTASI YENİLENEBİLİRLER!

Kurulda gündem maddelerinin yanı sıra UNESCO süreci, hazırlığı devam eden turizm rotaları ve Şubat ayında gerçekleştirilecek olan emitt fuarı ile ilgili görüşmeler sağladılar. Ayrıca AYTUGEB ile birlikte yürütülmesi gereken ve şu anda üzerinde mesafe kaydedilmis olan Ayvalık içi ve Cunda (Alibey) Adası yürüyüş rotalarının değerlendirildiği kurulda; turizm haritasının yenilenmesi, basılı kaynakların artırılması konuştular. Kurulda Ayvalık tarihi ve kültürüne yönelik kitapların Ayvalık Belediyesi Kültür Yayınları üzerinden çıkarılması konusunda görüş birliğine vardılar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu