GündemSiyaset

HEKİMLER’İN SORUNUNA ÇÖZÜM

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, tıp bayramı nedeni ile yaptığı açıklamada hekimlerin sorunlarına değindi.

Akın, Devlet, kaliteli sağlık hizmeti vermelidir ki bunun en başlıca yolu hekim ve sağlık çalışanı yetiştirmek, hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının hiçbir sorun yaşamadan hizmet verebilmelerini sağlamaktır.’ dedi.

SAĞLIKTA AKSAMA YAŞANMAMALI

CHP Milletvekili Akın, ‘Unutulmamalıdır ki, hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız da insandır. Ekonomik ve sosyal hakları vardır. Bugün ekonomik kriz hekimlerimizi ve sağlık çalışanlarımızı olumsuz etkilemekte, beraberinde çalıştıkları kurumlarda şiddete maruz kalabilmektedir. Bu ve benzer sorunlar çözümlenmeden insanlarımızın sağlık hizmeti alabilmeleri mümkün olmadığı gibi, hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız mesleklerini en iyi şekilde icra edemediği için mutsuz olmaktadır. Tıp camiasının sorunları çözülmezse sağlık hizmetleri aksar.’dedi.

SAĞLIKLI TOPLUMUN YOLU

Akın devamında şunları söyledi: ‘ Sağlıklı toplum olabilme yolunda ve vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden tam manasıyla yararlanabilmeleri adına var gücüyle çalışan hekimlerimizin ve sağlık personelimizin sorunlarını acilen çözümlenmeledir. Büyük bir özveriyle insanlarımızın sağlıklı yaşaması için ellerinden gelen her türlü çabayı harcayan, gecesini gündüzüne katan ve yorulmadan azimle sağlık hizmeti veren hekimlerimizin, sağlık çalışanlarımızın bizlerdeki emeği kutsaldır. Saygın ve onurlu mesleği fedakarca yerine getiren hekimlerimiz ile sağlık çalışanlarımızın 100. yılında Tıp Bayramı’nı kutluyorum, sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum.’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu