GündemÖzel Haberler

Hekimlik Kutsal Meslek

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri öğrenim hayatları boyunca bir tıp fakültesi öğrencisinin yaşadığı zorluklardan mesleklerine olan sevgilerine kadar pek çok konuyu Büyükşehir MERHABA okurlarıyla paylaştılar.

 

 

Yoğun bir ders çalışma maratonunun ardından zorlu YGS sınavını atlatıp Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan öğrenciler, 6 yıl okuyacakları tıp eğitiminin başında beyaz önlüklerini giyerek mesleğe ilk adımları atmış oldular. Tıp mesleğinin kutsal olduğunu söyleyen öğrenciler, hedeflerini ve bu mesleği neden seçtiklerini anlattılar.

 

Ayşenur Atıcı: Ben İzmir’de yaşıyorum. Balıkesir Üniversitesi’ni kazandığım için çok mutluyum. 14 Mart Tıp Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladık. Bu bizim en özel günümüz. Yıllardır hayalini kurduğumuz ve hep ulaşmak istediğimiz yere geldik aslında. Beyaz önlüklerimizi giyerek bu mesleğe adım atmak bizim için tarifsiz bir mutluluk. Hekimlik dünyanın en güzel mesleklerinden. İnsan hayatına dokunuyoruz. Büyük bir sorumluluğumuz var. Elbette biz çok yeniyiz. Ama mezun olduğumuzda hepimiz iyi birer hekim olmak istiyoruz.

 

Süeda Kaynak: Ben Konya’dan geliyorum. Balıkesir Üniversitesi’ne çok isteyerek ve büyük bir mutlulukla geldim. Hekim olmak, doktor olmak benim en büyük hayallimdi. Şimdi ona ulaştığım için çok mutluyum. Bunu başarmak çok değerli. Herkesin hekim olabileceğini düşünmüyorum Çünkü hekimlere insan hayatı emanet ediliyor ve insan hayatı çok değerli. Umarım her 14 Mart’ta bunu insanlara anlatabiliriz. Hekimlere ve doktorlara da çok iş düşüyor. Ulaşabileceğimiz kadar çok insana ulaşıp onların yaralarına merhem olabilmeliyiz.

 

Şehmuz Demircan: Ben Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. Sınıf öğrencisiyim. Bu bizim için çok önemliydi. Mesleğe gerçek anlamda adım attığımızı beyaz önlüklerimizi giyerek fark ettik. Okul hayatımızın ve meslek hayatımızın en güzel günlerinden biri. Hekimlik dünyanın en güzel mesleklerinden. İnsanların hayatlarına dokunuyoruz. Onların sağlıklarını düzeltiyoruz. Bu yüzden hekimlik çok kutsal bir meslek. İlerde mesleğimde en iyisi olmak için mücadele vereceğim.

 

Hakan Öztürk: Bizim hekimliğe attığımız ilk adım beyaz önlük giydiğimiz gün oluyor. Yoğun bir ders çalışma temposu ve YGS’nin ardından buraya geldik. İlk defa beyaz önlük giydik. İlk defa bütün hekimlerle bir arada olacağız. Bu bizim için çok güzel bir durum çünkü Türk Gençliği olarak Tıbbiyeli Hikmet’in izindeyiz. Türk sağlığına ve Türk tıbbına katkı sunan bireylerden olmak gurur verici. İyi ki bu mesleği seçmişim diyorum.

 

Ayşegül Umut: Ben mesleğimi çok seviyorum. Tıbbiyeli Hikmet’in izinden gidiyoruz. Gösterdiğimiz başarılarla, yaptıklarımızla insanımıza değer katıyoruz. Bu değerler doğrultusunda meslekteki ilerleyişimiz de belli olacak. İnsanı konu alan ve insanın sağlığıyla ilgilenen bu meslekte olduğum için kendimi çok şanslı görüyorum. Mesleğimi çok seviyorum. Balıkesir Üniversitesi’ni ise severek ve isteyerek geldim. Bu okulda olduğum için çok mutluyum. Sayılı Üniversiteler arasında yer alan okulumuzda eğitimlerimiz çok iyi.

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu