GündemEğitimGörüntülü Haberlerİlçe HaberleriÖzel Haberler

HEM OKUR HEM YAZARIZ EL İŞİYLE DONATIRIZ

İvrindi Halk Eğitim Merkezinde okuma yazma bilmeyen vatandaşlar için kapılar açıldı. 11 ayrı okuma yazma kursunun açıldığı merkezde 35 kişi heyecanla okuma ve yazmayı öğreniyor.

CESARET ALIP KENDİLERİ GELDİLER

Halk Eğitim Müdürü Arif Kunduzcu Nüfusumuzun çoğu kırsal mahallelerde. Kırsal mahallelerimizde önce muhtarlarımıza ulaştık. Herkese ulaşılmaya çalışıldı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Kaymakamlığımızla birlikte ciddi bir tarama yapıldı.35 civarında kursiyerimiz var. Nasip olursa 23 Nisan’a bir hazırlığımız var ’dedi. Bugüne kadar insanlar söylemeye çekiniyordu ancak Cumhurbaşkanın çağrısı o kadar verimli oldu ki diyen Müdür Kunduzcu, ‘İnsanlar cesaret alıp kendileri bize geldi. Kendilerini sağır ve dilsiz gibi hissettiklerini söyleyenler oldu. Hastaneye gittiğimizde kimseye bir şey sormamıza gerek kalmadı diyenler var. Bunları duymakta bizi memnun ediyor’ dedi.

ESKİLER DEĞERLENDİRİLİYOR

Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan ‘Okuryazarlık Seferberliği’ sürüyor. Bu seferberlik sayesinde Kampanyaya bizde çok önem verdik. Cumhurbaşkanımızın kırsal mahallelerde muhtarlarımıza ulaştık. Köylerimizi tek tek dolaştık.’ dedi. İvrindi Halk Eğitim açılan el işşçiliği ile ilgili kurslarda devam ediyor. Eski ürünlere yeni tasarımlarla model kazandırılırken örgülerle bebek yapımları yapılarak hanımlar ekonomik olarakta kendilerine katkı sunuyor. Gökçeyazı mahallesinde Halk Eğitim Kursu Öğretmenliği yapan Ayşe Barbaros ise İvrindi Halk Eğitim Merkezi ve Balmek kursları ile birlikte kadınların el emeği ürünlerini değerlendirerek kazanç sağladıklarını söyledi. Barbaros, Yaptığımız ürünleri sergilerde tanıtıp anlatıyoruz. Hanımlar çok becerikli eski kanaviçeleri değerlendirip işlemeler yapıyor. Yatak örtüsü, pike takımı, Seccade, çarşaf takımı, pike, kıyafetlerden oluşan ürünleri sergiliyoruz.’ dedi.

EL EMEĞİ ALIN TERİ

Kurs öğretmeni ‘Eskiler değerlendirildi hem de maddi kazanca dönüştüler diyebiliriz. Kapı süsleri, takılar yapılıyor. Başkanımız Recai Baytardan birde pazaryeri istedik. Oda söz verdi. Kaymakamımızda makine konusunda yardımcı olacak. Hanımlar günlerini faydalı bir şekilde değerlendirmeye devam ediyor ve Arif hocamızın sayesinde de pekçok çalışmayı gerçekleştirebiliyoruz.

Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu