HEP BİRLİKTE BENGİ İLE TAKIM OLDUK, KİTAPLARA YAKIN OLDUK

HEP BİRLİKTE BENGİ İLE TAKIM OLDUK, KİTAPLARA YAKIN OLDUK

Vali Ersin Yazıcı, BENGİ Projesi kapsamında Altıeylül Plevne Ortaokulunu ziyaret etti.

KİTAP OKUMA SAATİ

Ziyarette ilk olarak Vali Ersin Yazıcı öğrencilerle birlikte kitap okuma saatine katıldılar.
Daha sonra öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, çocukluk yıllarından öğrencilik yıllarına; günlük hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda görüş ve düşüncelerini anlattı.

HEDEFLERİNİZİ BELİRLEYİP O DOĞRULTUDA HAREKET EDİN

Öğrencilere gelecekte yapmak istedikleri ve koydukları hedefleri üzerine sohbet eden Vali Yazıcı, “Kendinize doğru hedefler belirleyip o doğrultuda hareket ederseniz hedefinize ulaşmanıza herhangi bir engel göremiyorum.” dedi.

YOLUNUZDAN DÖNMEYİN

Vali Yazıcı, öğrencilere birer birer söz hakkı vererek öğrencilerin ne hissettiklerini ve hangi mesleği seçmek istediklerini sordu. Birçok başarının başlangıcında hayaller olduğunu ifade eden Vali Ersin Yazıcı “Hayalleriniz varsa onlara gidin, onu yapın. Hayal edin. Gerçek olmazsa da ulaşmak için çalışmaya devam edin. Cesurca hayal kurun. Elbette engeller çıkacak. Yolunuzdan dönmeyin. Sabırlı olun. ” şeklinde konuştu.

EN İYİ DOST: KİTAP

Öğrencilere kitap okumanın öneminden bahseden Vali Ersin Yazıcı, öğrencilerle hep bir ağızdan “En iyi dost kitaptır” diyerek, öğrencilerden her zaman için kitapların okunması sözünü aldı.
Vali Yazıcı öğrencilerle buluşması sonrası, idareci ve öğretmenlerle de bir araya gelerek, BENGİ Projesi ile okulun eğitim durumunu değerlendirdi.

ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERMEMİZ GEREKMEKTEDİR

Başlatılan BENGİ Projesi sayesinde okullardaki başarının arttığını, bu artışın çocukların geleceğini de önemli yönde etkileyeceğini ifade eden Vali Yazıcı, ” Yarının büyükleri olan çocuklarımızın eğitim ve öğretimi için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekmektedir. Tabii ki çocuklarımızı sadece eğitim ve öğretim alanında değil, kendilerini en iyi şekilde ifade edebildikleri, bilgi ve becerileri doğrultusunda sanat, spor ve birçok alanda da kendilerini geliştirmeleri için de önayak olmamız gerekmektedir. Ancak bu şekilde çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamış oluruz. Öğretmenlerin eğitimde kaliteyi yükseltmek adına il bazında ve ilçe bazında aktif çalışmalarını gördükçe gelecek adına mutlu oluyorum. ” dedi.

DEĞERLER EĞİTİMİNE ÇOK ÖNEM VERMELİYİZ

Bir toplumun geleceği olan gençlere değer vermek gerektiğini söyleyen Vali Yazıcı, “Her bir çocuğumuz bizim için bir değer ve zenginliktir. Eğitim bir birey ve insanı değerli hale taşır, onu bir değer haline getirir. Şu anda çağımızda modern toplumların en çok önem verdiği eğitim, değerler eğitimidir. Değerler eğitimi olmadan diğer eğitimlerin bir kıymeti yoktur. Çocuklarımızı iyi insan olarak yetiştireceğiz. Eğitim çok önemlidir, ama değerler eğitimi daha önemlidir” dedi.

TÜM DERSLERDE DEĞERLER EĞİTİMİNE YER VERİLMELİDİR

Ahlaklı, erdemli nesiller yetiştirmenin son derece önemli olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, “Türkiye için güzel, kendini yetiştirmiş bir nesil görmek istiyorsak küçük yaşlardan itibaren değerler eğitimine önem vermeliyiz. Okulda değerler eğitimi sadece bir branştaki öğretmenin görevi değildir. Tüm derslerde değerler eğitimine yer verilmelidir. Gelecek nesillerin sorumluluğu hepimizin omzuna yüklenmiştir. Değerler eğitimi hem velilerin hem de eğitimcilerin önemle üzerinde durması gereken bir konudur. Bu konuya önem verdiğimiz oranda millet olarak geleceğe emin adımlarla yürüyebileceğiz. Öğrencilerimize milli, manevi, ahlaki değerlerimizi kazandırmak ve bu değerler hakkında öğrencilerimizde ve toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Bunun için akademik başarı, değerler eğitimi ve okuma konusu çok önemli” diye konuştu.