GündemEkonomiİlçe Haberleri

HER ALANDA GÜÇLENEN BİR BALIKESİR

Vali Ersin Yazıcı, Gönen ilçesinde fabrikaları ziyaret etti ve sektör temsilcilerinden bilgi aldı.

Kent, bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayan firmaları sıkça ziyaret eden Vali Yazıcı, bu yöndeki ziyaretlerini tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren fabrikalarla sürdürdü.
Ziyaret ettiği fabrikaların sektörleri ve üretim kapasiteleri hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Yazıcı, üretimdeki fabrikaların yarattığı istihdamın Balıkesir için sevindirici olduğunu belirtti.
Vali Ersin Yazıcı incelemelerine “Teksüt Süt Ürünleri” tesisinde başladı.

Sütün fabrikaya gelişinden üretim alanlarına aktarılması ve süt ürünlerinin üretimi aşamalarını inceleyen Vali Yazıcı, Teksüt’ün Balıkesir’de özellikle tarım ve hayvancılığın gelişmesi noktasında öncü kuruluşlardan olduğunu belirtti.

BÜYÜK KATKILAR SUNUYORLAR

Balıkesir’de süt ve süt ürünleri üretimi konusunda yerel ve ulusal firmaların çok önemli üretimler gerçekleştirdiğini ifade eden Vali Ersin Yazıcı, ekonomisi ile de her geçen gün büyüyen ve her alanda güçlenen bir İl haline geldiğimizi, Balıkesir’imizde bulunan sanayi kuruluşlarımızın üretim ve istihdam alanında ilçelerimize de büyük katkıları olduğunu belirterek, bu anlamda ülke ekonomisinin de canlanması için büyük gayret gösteren tüm iş adamlarımızın her zaman destekçileri olacaklarını söyledi.

ÜRETİM ZİNCİRİNİN HER HALKASINI DESTEKLİYORUZ

Süt işleme konusunda dünya piyasasıyla rekabet edebilecek durumda müesseselere sahip olduklarına dikkati çeken Vali Yazıcı, sektörün daha da gelişmesi için üretim zincirinin her halkasını desteklediklerini belirtti.
Gönen ziyaretleri kapsamında Vali Ersin Yazıcı’nın ikinci durağı “Başhan Tarımsal Ürünler” fabrikası oldu.
Vali Yazıcı, tarım sektörünün gelişip kalkınması için ellerinden gelen çabayı göstermeye devam edeceklerini vurguladı.

KALİTELİ ÜRETİM ÇOK ÖNEMLİ

Tarımsal sanayinin gelişmesi ile bu alanda önemli istihdam artışı sağlandığını vurgulayan Vali Yazıcı, “Firmalarımızın Balıkesir’de başarılı çalışmalar ortaya koymaları bizi memnun etmektedir. Son derece kaliteli ve güzel ürünleri sayesinde Balıkesir ve Gönen’in ismi duyulmuş oluyor. Aynı bu standartta, bu kalitede üretimlerine devam etmelerini temenni ediyorum. Sadece tarımsal ve hayvansal ürünler işleyip onu satmıyorlar aynı zamanda bünyelerinde birçok kişiyi de sigortalı olarak çalıştırıyorlar, istihdam ediyorlar. Bu, Balıkesir ve Gönen için de büyük bir kazanım. Kendilerini tebrik ediyorum. Şehrimizde üretim yapan istihdam sağlayan bütün firmalarımızın her zaman destekçiyiz.” dedi.

BALIKESİR ÖNCÜ KENTLERDEN BİRİ

Balıkesir’in, verimli toprakları ile tarımda ülkenin öncü kentlerinden biri olduğuna değinen Vali Yazıcı, alın terini ve emeğini toprakla harmanlayarak kendini üretmeye adayan tüm üreticilere hayırlı ve bereketli kazançlar diledi.
Vali Ersin Yazıcı’nın incelemelerde bulunduğu fabrika ziyaretleri, firma yöneticileri ile görüş alışverişinde bulunması ve üreticilerin daima yanlarında olduklarını belirtmesinin ardından sona erdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu