GündemÖzel Haberler

Her marka ve modele cevap veriyoruz

Yeni Sanayi Sitesi 12 Ekim Caddesi’nde bulunan Gürol Oto Özel Servis sahibi Gürol Fidan ile görüştük. Büyükşehir Merhaba’ya mesleğini, sektöründe yaşanılan sıkıntıları anlatan Fidan araçlarda yazlık bakımın önemine de değindi.

 

 

Gürol Oto Özel Servis sahibi Gürol Fidan, “Burada oto motor servisi ve araçların bakımlarını yapıyoruz. Piyasada olan her araç geliyor. Marka, model ayrımı yok bizde. Her türlü araca bakım yapıyoruz. İşlerim şükürler olsun iyi” dedi.

 

“Para yalan konuşmuyorsa, iş de yalan konuşmaz”

Sanayide şimdiye kadar bir  sorun yaşamadığını vurgulayan Fidan, “1996 yılından bu yana sanayinin içindeyim. 4 yıldır da dükkan sahibiyim. Sanayi içerisinde gerek esnaf arkadaşlar ile gerek müşterilerim ile şimdiye kadar hiçbir sıkıntım olmadı. Fakat bazen sektörle alakalı piyasayı öldüren esnaf arkadaşlarımız olabiliyor.  Düşük maliyet ile çalışıyorlar ve insanları zor durumda bırakıyorlar. Yani bir nevi müşteri kandırılıyor. Böyle işe ben karşıyım. Maddi kayıp çok oluyor. Araç sahiplerinin buna gerçekten çok dikkat etmeleri gerekiyor. Para yalan konuşmuyorsa, iş de yalan konuşmaz. Biraz da güven olacak. Ben o güveni çok şükür sağladım. Gerek yaptığım işlerle gerek dürüstlüğümle. Güven çok önemli. Dürüstlük ve  titizliği ön planda tutuyorum ben. Eve az para ama helalinle para götürmek önemli. Hile yaptın mı o iş ters gider. O konularda dikkatli davranıyorum” dedi.

 

Usta- çırak ilişkisi

Çırak sıkıntısı ile alakalı Fidan, “Çırak sıkıntısı yaşanıyor evet ama bazen bu iş veren ile alakalı da olabiliyor. Ben şimdiye kadar bir eleman sıkıntısı yaşamadım. Önceden usta- çırak ilişkisi vardı ve ağır oluyordu. Ben de o durumları yaşadığım için yanımda olan elemanlarım ile beraber abi, kardeş, arkadaş gibi geçiniyoruz. Asla kötü davranmıyorum. Hem mesleği öğretiyorum hem de evlerine ekmek götürüyorlar. Böyle olduğu için onlar da bırakmak istemiyorlar. Arabaya yakıt doldurmazsanız araç hareket etmez. Onların da hakkını, hukukunu verince zaten senin yanından ayrılmaz” dedi.

 

“Bizim iş mekanik”

Mesleğinin zorluklarından bahseden Fidan, “Bizim meslek hem zor, hem de bir zorluğu yok. En çok zor olan durum kışın ortaya çıkıyor. Soğuktan ötürü. Onun yanında teknoloji hızla ilerliyor. Kendimizi sürekli yenilemek zorunda kalıyoruz. Bizim iş mekanik. Bakım olsun tamir olsun her marka her modele cevap veriyoruz” dedi.

 

Sağlıklı ve arızasız seyir için

Araç sürücülerine tavsiyelerde bulunan Fidan, “Araç sahipleri yazın ayrı kışın ayrı bakım yaptırsınlar. Havalar ısınıyor  yazlık bakımlarını yaptırmayı unutmasınlar. Çünkü araçtan daha fazla verim almak, onları daha uzun ömürlü kullanmak, sağlıklı ve arızasız seyir için bu şart.  Yaz bakımı çoğu sürücü tarafından ihmal edilir.  Ama aracın değerini koruyan çok önemli ve ihmal edilmemesi gerekli olan konulardan biridir” dedi. Haber: Yoldaş Kocaer

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu