Köşe Yazıları

HER ZAMAN GÜNCEL HER ZAMAN YENİ

Çağları aşmak ve yüzyılları devirmek için ne gerekir sizce? Akıl mı, iyi beslenmek mi, efsanevi hikmetler mi? Bence hiçbiri değil.

Çağları aşmak her şeyden önce tutunduğunuz toprakla ilgilidir bence. Sağlam yere tutunur köklerinizi sağlam bir toprağa salarsanız yüzyılları devirirsiniz elbette. Yoksa kaybolur gidersiniz. Yüzyılları devirmek için illa popüler olmaya gerek yok. Medyatik olmaya, fotojenik olmaya hiç gerek yok. Mesela türküler gibi…

Çocukluk yıllarımın mafya dizilerinde türküler söylenirdi hep. Çevremde “bu türküler unutulacak bu diziler olmasa” derlerdi hep. O zamanlar çocuk aklımla anlamazdım gerçek sanırdım. Geldik bu güne bu gün yine benim de takip ettiğim bir dizide sürekli türküler Anadolu’nun kadim türküleri söyleniyor hep. Çoğu da güçlü seslerin güzel yorumuyla. Şimdi de aynı şekilde düşünenler oluyor etrafımda. Ama bu kez anlıyorum ne denmek istediğini.

İlgili Makaleler

Ne yani diziler binlerce yıllık bir birikime yaslanıp onun tabiatla doğayla insanla olan bağından beslenip güç almıyor da, diziler mi türküleri güncel kılıyor. Ki bu gayet doğal elbette ki sanatın her dalı birbirinden beslenir bunda problem yok. Ama meselenin adını doğru koymak gerekir.

Türküler her zaman güncel, her zaman yeni. Yeter ki sen neyi nerede aramak istediğini bil.

Hadi eyvallah

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu