GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Heyecanlı Mitingin Heyecanlı Milleti Konuştu: “Mazot Gübre Yem Alamıyoruz…”

Heyecanlı Mitingin Heyecanlı Milleti Konuştu: “Mazot Gübre Yem Alamıyoruz…”

 

Milletin Mitingi adlı mitingde Balıkesir’den iki vatandaşa da mikrofon uzatıldı ve sahneye çıkarıldı. Miting, millet konuşmaları ve Kılıçdaroğlu’nun millete verdiği sözlerle gerçekleşti.

 

Balya Göloba köyünden çiftçi Esma Ay, 40 haneli köyde yaşadığını söyledi. Harman alıp ekin çıkarırdık. Yem, un yapar; artanı satardık ancak, artık mazot alamaz durumdayız” dedi.

“Giderim Gelirimden Fazla”

Altıeylül ilçesi Köylüköy’ünden 68 yaşındaki Ali Duman ise tarla, hayvan tapular bizde ancak zarar ediyoruz. Maliyet hesabı yapıyoruz ürettiğimiz malı maliyetinin altında satma durumunda bırakılmışız. Bir yılda muhasebe yaptım. Cirom belli. Bana maliyeti 545 bin.447 bin gelir 545 bin lira giderim olmuş. Ben enflasyonun altında ezilmemiş mi oluyorum? Diye sordu.Süte zam geliyor ama hemen ardından yeme gelen zam var. Biz sadece süt veren hayvana yem verebiliyoruz diyen Duman dengeli beslenmeyen hayvanların durumu belli.Hayvancılığın sorunları var.Et ,süt sıkıntısı yaşanmaması için yapılacaklar var.Tarım da yaşanan sıkıntılar var.”dedi.

 

Dsc04698

 

Kılıçdaroğlu “Sandığa Giderken Vicdanınızı Dinleyin”Dedi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Balıkesir’de düzenlenen mitingde konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Balıkesir Kuvayi Milliyenin Başkentidir ve istiklal madalyasını hak ediyor” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı vatandaşların kürsüye çıkararak kendi sorunlarını dile getirmelerini istediği mitingte vatandaşların yaşadığı sorunlara çözümün Cumhuriyet Halk Partisinde olduğunu söyledi.

“Yedi Düvele Anlattık Bazı Çevrelere Anlatamadık”

Balıkesir kent merkezindeki Kuvayi Milliye Meydanı’nda yapılan mitingde Kılıçdaroğlu, TBMM açıldığında Lozan’ın kabulünün yıl dönümünün bayram ilan edilmesi için kanun teklifi vereceklerini söyledi. Lozanın ne olduğunu yedi düvele anlattık ama bazı çevrelere anlatamadık diyen Kılıçdaroğlu Türkiye mazlumlara önderlik yapmış bir ülkedir” şeklinde konuştu.

 

Dsc 0019

 

“Kucaklaşma Vakti Ayrım Yapmadan Bir Olacağız”

Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM açıldığında Balıkesir’e İstiklal Madalyası verilmesi için de kanun teklifi vereceklerini belirtti. Kılıçdaroğlu konuşmasında, “Kimler Balıkesirlilerin yanında yada karşısında o zaman göreceğiz” dedi. Kılıçdaroğlu miting konuşmasında ayrıca, Cumhuriyetin ilk yüzyılında başarılar da kazanıldığını, acılar da çekildiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, “Başbakanlar, bakanlar idam edildi, gencecik evlatlarımız idam sehpalarında hayatlarını kaybettiler. ‘Bir sağdan, bir soldan olsun’ dediler, gencecik evlatlarımızı astılar. ‘O ailelerle oturup konuşmak, helalleşmek zorundayız’ dedim. Artık kucaklaşma zamanı, beraber olma zamanı, alevi, sünni, kürt, çerkez demeden ayrım yapmadan bir olma kucaklaşma zamanı. Ayrımcılık hiçbir ülkeye fayda getirmemiştir. Bir olacağız” ifadesini kullandı.

“Sağlıkta şiddet Çözeceğiz”

Sağlıkta şiddet konusunda grup başkanvekillerimiz  sağlıkta şiddetin önlenmesi için bütün sivil toplum kuruluşlarını çağırdılar sağlıkla ilgili, meslek kuruluşlarını davet ettiler, ‘sorun nasıl çözülür?’ diye oturup konuştular, kanun teklifi hazırladılar. Ayrıca bir genel görüşme yapılması için de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni olağanüstü toplantıya davet edecekler. Buradan bütün sağlıkçılara sesleniyorum, bu işin takipçisi olacağız. Eğer meclis olağanüstü toplanmazsa birileri meclise gelmekten kaçarsa, sağlıkta şiddete son vermek için hazırladığımız kanun teklifine ‘hayır’ derse, iki eliniz onların yakasında olsun. Suriyeli kardeşlerimiz var, mülteci kardeşlerimiz var, sığınmacı kardeşlerimiz var, Afganlar var. Afganlı kardeşlerimiz binlerce kilometreden çıkıp Afganistan’dan İran topraklarını aşıp Türkiye’ye geliyor, onları İran’a iade edeceğiz. Uluslararası anlaşmalar böyle diyor. Suriyeli kardeşlerimizi dört aşamalı bir planla kendi ülkelerine davulla, zurnayla göndereceğiz. Önce oturacağız, Suriye yönetimiyle anlaşacağız, ardından bunların can ve mal güvenliği için gerekli önlemleri alacağız. Sonra onların yollarını, okullarını, kreşlerini yapacağız, Avrupa Birliği fonlarıyla yapacağız.”dedi.

 

Chp 667

 

Kılıçdaroğlu“Tüyü Bitmemiş Yetim Hakkını Savunmak Bay Kemal’in Görevidir”

Biz zengin bir ülkeyiz ancak acımasızca iktidar tarafından tüketilen bir ülkeyiz.5-6 yerden maaş alma dönemini bitireceğiz. Felsefemiz  Bay Kemal’in halka hesap verme konusunda bunu namuslu bir görev olarak kabul etmesi” şeklinde konuştu. Paralar 5’li çetelere gidiyor.5’li çetelerle aramı düzeltmeye çalışıyorlar. Tüyü bitmemiş yetim hakkını savunmak Bay Kemal’in görevidir. Devletin soyulmasına izin vermeyeceğim.5’li çete değil isterse 15’li çete olsunlar…”

 “Cumhuriyetin ikinci yüzyılında güzel cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, aileler için aile destekleri sigortası uygulaması yapacaklarını dile getirerek, maddi durumu iyi olmayan kadınlar için de çalışmalar gerçekleştireceklerini söyledi. Her eve huzuru getireceklerini belirten Kılıçdaroğlu, iktidara geldikleri takdirde 24 saat içerisinde İstanbul Sözleşmesi’ni yürürlüğe koyacaklarını belirtti.

 

Dsc 0010

 

“Değişimi Gerçekleştireceğiz, Mazlum Ülkeleri Demokrasiye Kavuşturacağız”

“Cumhuriyetin ikinci yüzyılında güzel cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız. Demokrasiyle taçlandırdığımızda bütün mazlum ülkelerin de demokrasiye geçtiğini göreceksiniz. Yine örnek olacağız, birinci yüzyılında nasıl örnek olduysak, ikinci yüzyılında da örnek olacağız. Beraber olacağız, birlik olacağız, kucaklaşacağız, ayrımcılığı bitireceğiz. Herkesin farklı görüşü olabilir, saygı duyacağız. Bu ülkenin hapishanelerinde haksız yere yatan, usulsüz yere yatan, baskı gören, işkence gören döneme son vereceğiz. Bu ülkeye gerçek anlamda adaleti getireceğiz ”şeklinde konuştu.Adaleti isteyenler ellerini kaldırsın diyerek millete seslenen Kılıçdaroğlu kuşun hakkınıda kurdun hakkınıda verecek akıllı bir ekonomi ile gelelim ana kouya dedi.128 milyar doların nereye gittiğini öğrenmek için bize katılacaksınız.Adalet istiyormusunuz? Bize katılacaksınız.Ödediğiniz vergiler nereye gidiyor öğrenmek istiyormusunuz? Bize katılacaksınız.Bize katılacak ve birlikte hareket edeceğiz. Emeklilikte yaşa takılanların çözümünü istiyorsanız bize katılacaksınız.”dedi.

“Emeklilere Asgari Ücret Kadar İki İkramiye Vereceğiz”

Bu düzeni değiştireceğiz. Rahmetli Ecevit’in dediği gibi; “Ne ezilen, ne ezen insanca hakça bir düzen” getireceğiz. Emekliler, EYT’liler. Çözdüler, çözdüler, çözemediler, biz çözeceğiz. Meraklanmayın.  İktidarımızda bayramlarda emeklilere asgari ücret kadar iki ikramiye vereceğiz. Bay Kemal olmak için bütün hayatımı verdim, Bay Kemal sıradan bir olay değil; Bay Kemal olmak için kul hakkı yemeyeceksin, adaletli olacaksın. Mitinge vatandaşların ve partililerin yanı sıra CHP’li milletvekilleri, CHP grup başkanvekilleri ve CHP’nin ilçe belediye başkanları katıldı. Haber: Muhammed Can Akyürek

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu