Gündemİlçe Haberleri

Hıdrellez Kutlamaları Devam Ediyor

Hıdrellez kutlamaları devam ediyor. Balıkesir Susurluk hıdrellezi kutladı. Susurluk halkı Roman Kültürünü Yaşatma ve El Sanatları Derneğinin düzenlediği piknikte bir araya geldi.

 

Hıdrellez kutlamaları devam ediyor. Roman Kültürünü Yaşatma ve El Sanatları Derneği hıdrellezde Susurluk Mesire Alanı Çaylak’ta piknik etkinliği yaptı. Katılanlar hem güzel havanı tadını  hem  de hıdrellezi kutladı. Pikniğe katılan vatandaşlar hep beraber şarkı eşliğinde dans etti.

 

 

Backup Of Backup Of Elif 17

 

Düzenlenen pikniğe  Susurluk Kaymakamı Muammer Köken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Akoğlan katılım gösterdi. Ayrıca İlçe Sağlık Müdürü Evren Fatih Ocaktan ‘ da piknikte yer aldı. Bununla birlikte İlçe Yazı İşleri Müdürü Hakan Gülmez ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı Müdür Vekili Altan Ural’da pikniğe katılanlar arasındaydı.

 

D 20

 

Hep beraber hıdrellezi kutladılar. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı  Başkanlığı düzenlenen pikniğe gelen vatandaşlara 500 porsiyon sucuk- ekmek ikram etti.

 

F 15

Ff 7

 

Haber: Elif Şahin

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın...

 

Susurluk Hakkında

Susurluk, Balıkesir’in bir ilçesidir. İlçe merkezinin nüfusu 23.800’dür. Susurluk ilçesi Balıkesir iline bağlı bir ilçe olup, ilin kuzey doğusunda yer almaktadır. İlçenin doğusunda Bursa’ın Mustafakemalpaşa ilçesi, kuzeyinde yine Bursa’nın Karacabey ve Balıkesir’in Bandırma ilçeleri, batısında Manyas, güneybatısında Karesi, güney ve güney doğusunda Kepsut ilçesi yer almaktadır. Ayranı ve tostu ile bilinir. 1996’daki trafik kazası ise dünyaca tanınmasına neden olmuştur.

İlçe Lidyalılar, Romalılar, Bizanslılar ve Selçuklu Hanedanının egemenliklerinden sonra, Karesi Beyliği’nin idaresine geçmiştir. Osmanlı idaresine geçmesi Orhan Gazi zamanında gerçekleşmiştir.

Susurluk’un bulunduğu yer, Karesi Beylerinden İne Bey Vakfına ait ormanlık ve bataklık boş bir alan iken İne Bey’in torunları burasını Susığırlık adı altında bir çiftlik halinde idare etmiştir. Daha sonra 1634’te Karaman tarafından gelen akıncılar, Hacı Hatip Oğulları buraya yerleşmişlerdir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu