Gündem

Hıfzıssıha Kurulu Toplantısında Yeni Kararlar Alındı

Hıfzıssıha Kurulu Toplantısında Yeni Kararlar Alındı

Hıfzıssıha Kurulu Toplantısında Yeni Kararlar Alındı. Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali Hasan Şıldak Başkanlığında toplantı gerçekleştirdi

KURUL TOPLANTISINDA YENİ KARARLAR

Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali Hasan Şıldak Başkanlığında toplantı gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda kovid-19 pandemisi sürecinde İçişleri Bakanlığı genelgesine göre uygulanan tedbirlere yönelik değerlendirmelerde bulunularak yeni düzenleme kararları alındı.

KISITLAMALARDA YENİ MUAFİYETLER AÇIKLANDI

Alınan yeni kararlar ile kovid-19 salgını ile mücadelede uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması ve hafta içi uygulanan kısmi sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan kişilerle ilgili yeni düzenlemeler yapıldı. Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak kişiler kapsamına; araç muayene istasyonları ve buralarda çalışan personel ile araç muayene randevusu bulunan taşıt sahipleri ve bazı ulaştırma hizmetlerinin sürücü kursları katılımcıları ve düzenleyicileri ile MEB’e bağlı olarak yapılan yayınların çekimlerinde görev alan kişiler alındı.

DETAYLI LİSTE PAYLAŞILDI

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak yapılan İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısı sonrasında kısıtlamalardan muaf tutulacak kişilerin detaylarına yönelik Balıkesir Valiliğinin resmi internet sayfasından açıklamada bulundu. Yapılan açıklamalarda kısıtlama gün ve saatlerinden muaf tutulacak kişiler için liste şu şekilde kaydedildi:

SÜRÜCÜ KURSLARI MUAFİYET KAPSAMINA ALINDI

“Araç muayene istasyonları ve buralarda çalışan personel ile araç muayene randevusu bulunan taşıt sahipleri, motorlu taşıt sürücü kursları, havacılık ve denizcilik kursları, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları ve iş makineleri sürücü eğitim kurslarına devam eden kursiyerlere yönelik hafta sonları düzenlenmesi zorunlu olan direksiyon eğitim sınavları ile diğer teorik ve uygulama sınavlarında görev alan komisyon görevlileri, usta öğreticiler ve bu sınavlara girecek kursiyerler,

MEB YAYINLARI İÇİN DE MUAFİYET

Milli Eğitim Bakanlığı EBA LİSE TV MTAL ve EBA platformunda yayımlanmak üzere Bakanlığa bağlı mesleki ve teknik ortaöğretim okul/kurumlarında çalışmaları devam eden uzaktan eğitim video çekimi, kurgu ve montaj faaliyetlerini yürütmekte olan ya da söz konusu çalışmaların koordinasyonunu sağlayan personeller.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu