GündemDünyadan Haberler

‘HİKMET’ KIRAATHANESİ TIKLIM TIKLIM

Bağışçı Hikmet Telaşeli’inin desteği ile inşa edilen, Balıkesir’in tek Millet kıraathanesine, öğrenciler yoğun talep gösteriyor. Plevne Mahallesine inşa edilerek hizmete açılan ve içinde kütüphane de barındıran Millet Kıraathanesine, birçok mahalleden öğrenci geliyor.

Okan Telaşeli 3
BURADA “HİKMET” VAR

Veliler, çocuklarının ev dışında bu şekilde güvenli ve ferah bir ortamda çalışma yapabilmelerinden memnun olduklarını ifade ederek “Çocuklarımız buraya rağbet edince bunun bir ihtiyaç olduğunu gözlerimizle gördük. Çocuklarımız için burası sadece çalışma alanı değil aynı zamanda sağlıklı şekillerde sosyalleşme imkanı da sağlıyor. Sağ olsun burayı yaptıranın Hikmet Telaşeli hanımefendi olduğunu öğrendik. Çocuklarımız da burada “hikmet” var diye sevgi ile anıyorlar kendisini. Kendisine buradan teşekkür ediyor ve çoğalması gereken başka ‘Millet Kıraathaneleri’ için örnek olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

Grup çalışması ya da bireysel çalışma için çok ideal bir ortam buldukları için sevinçli olduklarını dile getiren öğrenciler, zaman zaman Yer bulamadığı için kapıdan dönenlerin olduğunu, başka mahallelerden de gelenlerin olduğunu ifade ederek bu fikrin yaygınlaştırılması ve Millet Kıraathanelerinin çoğaltılması gerektiğini belirttiler. Açı Fen Lisesinde okuyan ve Paşaalanından geldiğini söyleyen öğrenci Sıla Öncü, “ millet kıraathanesi ile ilgili olarak burası bize uzak ancak ailem beni buraya getiriyor. Burada çalışmak daha verimli”dedi. Öğrenci Ilgın Kutlu ise kütüphaneden memnun olduğunu ve çalışmak için uygun bir alan oluşturulmuş olduğunu belirtti.Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu