GündemÖzel Haberler

“HİZMET AŞKIYLA YOLA ÇIKTIM”

Toki Yeni Mahalle Muhtarı Metin Kural, ”İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır sözüyle yola çıkandır” şiarıyla hareket ettiğini söyledi. Mahallesi’nin şehir merkezine uzak olduğunu söyleyen Muhtar Kural, “ Hizmet aşkıyla yola çıktık yorulmadan çalışıyoruz” dedi.

Balıkesir’in yükselen değeri Toki Yenimahalle’de Muhtar Metin Kural göreve başladı. Mahallesine hizmet aşkıyla yola çıktığını söyleyen Muhtar Kural , “Bize destek vererek mahallenin sorumluluğunu veren, her zaman yanımızda olan mahalle sakinlerimize çok teşekkür ediyorum. Onların güveni ve desteği bana güç veriyor” dedi.

9 ADAYLI YARIŞIN GALİBİ

31 Mart yerel seçimlerinde Toki Yeni Mahalle’de 9 aday yarıştıklarını belirten Muhtar Kural, 4 bin 200 seçmenden en fazla oyu alarak muhtarlık yarışını kazandığını söyledi. Mahallesi’nin şehir Merkezine uzak kaldığını söyleyen Toki Yeni Mahalle Muhtarı Metin Kural, “Bizim mahallemiz şehir merkezine epey uzak kalıyor. Hatta On Burda AVM’nin nerede olduğunu bilmeyen vatandaşlar var. Oraya işleri düşmeyince gitmiyorlar. Bize Yay\Ada AVM de yakın olduğu için genelde oraya gidiliyor” DEDİ.

“HUZURLU VE SAKİN BİR MAHALLEMİZ VAR”

Sakin ve huzurlu bir mahalleleri olduğunu söyleyen Toki Yeni Mahalle Muhtarı Metin Kural, “Ben emekli olduktan sonra 1. Etapta 8 yıl Toki’de yöneticilik yaptım. Bizim mahallemizin etrafı lüks yapılarla çevrili. Oralarda gelir düzeyi daha yüksek. Ama mahallenin geneline bakılacak olursa orta ve alt gelir seviyesindeki vatandaşlarımız da yoğunlukta. Mahallemizde yaşlı nüfus ve engelli vatandaşlarımız yoğunlukta. Bu nedenle aslında bazı hizmetler bizim için ayrıca önem taşıyor. Bu hizmetlere ulaşımda da her zaman yanımızda olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’a teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

“TECRÜBE VE HİZMET AŞKI”

Mahallesi’nin önceki dönemlerde çok fazla hizmet alamamasından yakınan Muhtar Kural, “Mahallemiz 14 yıldır yeteri kadar hizmet alamadı. Biz bunu değiştirmek istiyoruz. Mahallemiz ile ilgili çok güzel çalışmalarımız ve projelerimiz var. Ben emekli astsubayım. Emekli olduktan sonra 1. Etapta 8 yıl Toki2de yöneticilik yaptım. Bu tecrübemin de muhtarlığıma olumlu etkisi oluyor. Daha disiplinli ve koordineli çalışmalara özen gösteriyorum” ifadelerini kullandı.

“3 AİLE HEKİMİ İHTİYACIMIZ VAR”

Mahallesinde 2 Aile Hekiminin görev yaptığını belirten ama nüfus yoğunluğuna yetişilemediğini belirten Muhtar Metin Kural, “Toki 8 bin nüfuslu bir Mahalle . Mahalede de 2 aile hekimi var. 3 aile hekimine izin verilmiyor. Mahalle sakinleri bu konuda çok mağdur. Aile hekimlerinin biri köy sıra nöbetiyle izin aldığında dİğer hekim, köy sırasına gitmesiyle birlikte halk hekimsiz kalıyor. Köy sırasına giden hekim köseler ve Ayşebacı’ya sağlık alanında destek verince Toki halkı tek hekimle mağdur oluyor. Bu konuda gerekli çalışma yaparak İl Sağlık Müdürüne sıkıntıyı ilettik. Ancak 112 komuta merkezinin taşınmasıyla ancak 3 aile hekimine kavuşacağı söylenildi. Biz de heyecanla bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“EN ÖNEMLİ KONU ULAŞIM”

Mahallesinde ulaşım konusunda sıkıntılar yaşadıklarını söyleyen Muhtar Metin Kural, “Ulaşım konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyorduk. Bir kişi günlük 12 liraya ulaşım için para harcıyordu. Ulaşım konusunda yaşlı nüfus ve engelli vatandaşlarımız yoğunlukta olduğu içinde sıkıntılarımız oldu. Biz de 600 kişi dilekçe topladık. Taleplerimizi ilettik. Bu konuda da çalışmalar başladı. Yeni bir hat açıldı. Bu sıralarda deneme süreci olduğu için hat işleyişi tam anlamıyla oturmadı” dedi.

“KAPALI PAZAR YERİ İSTİYORUZ”

Mahalelerine kapalı Pazar yeri istediklerini söyleyen Toki Yenimahalle Muhtarı Metin Kural, “Mahallemizde kapalı Pazar yeri yok. Bu konuda park alanı olarak bilinen boş bir yer var. Belediyeye ait olan bu alan Kapalı Pazar yeri olarak planlandı. Sezeciler ve Meyveciler Odası Başkanı tarafından gerekli fizibilite çalışmaları yapıldı. Güzel sonuçlar bekliyoruz. Ayrıca ailelerimizin gidebilecekleri güzel bir çay bahçesi istiyoruz. Bu hususta Yücel Başkan çalışma yaptı. Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ile de görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

“HALKIMIZIN SORUNLARININ TAKİPÇİSİYİZ”

Mahalle halkının tüm taleplerinin sonuna kadar takipçisi olduğunu belirten Toki Yenimahalle Muhtarı Metin Kural, “Mahalleli ile birlikte birçok soruna çare bulunuyor. Onlar benden istiyorlar, ben de bunları belediyelerden istiyorum. Bazen Büyükşehir Belediyesi’nden bazen Konak Belediyesi’nden bazen kaymakamlıktan bazen de valilikten. Tabii yapılan çalışmalar farklı olduğu için farklı yerlerden hizmet alıyorsunuz. Belediyede zaten yollarınız, kaldırımlarınız, çöplerinizin toplanması temizlik, belediye hizmetleri içinde muhtarların görev ve yetkilileri içinde. Muhtarlar, yaşadığı, çalıştığı mahalleyi en temiz, en yaşanılabilir halde bir yaşamın olması için vardır” dedi. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu