GündemDünyadan HaberlerÖzel Haberler

HOBİ OLARAK BAŞLADI MESLEK EDİNDİ

Tavuk üreticiliği yapan İsa Eryılmaz, hobi olarak başladığı işinin tüm detaylarını MERHABA okurlarıyla paylaştı. Yerel gazetelerde dağıtıcılık yapan ve hobi olarak da tavuk yetiştiriciliği ile uğraşan Eryılmaz, “Tavuklar da sevildiğini hissediyor. O nedenle tavuk bakımı oldukça önemli” dedi.

Dsc0032

Çayırhisar’da hobi olarak başladığı tavuk yetiştiriciliği işi ile neredeyse 70 farklı tavuk türünü yetiştiren İsa Eryılmaz, gazetecilik sektöründe de uzun yıllardan beri dağıtıcılık ile uğraşıyor. Tavukların özel bir ilgi ve sevgiyle yetiştirildiğini söyleyen Eryılmaz kurduğu çiftliğin, iş stresinden de uzaklaştırdığını belirtti.

“HOBİ DİYE ÇIKTIM YOLA”

İsa Eryılmaz “Ben gazete dağıtıcısıyım aynı zamanda tavuk üreticiliği de yapıyorum. 11 Yıldır tavuk yetiştiriciliği yapıyorum. Dünyaca ünlü ve tescillenmiş İsveç tavuklarımız var. Bunların üretimin ve satışlarını yapıyoruz. Hem hobi amaçlı hem de insanlara yardımcı olmak için kendi çapımızda bir şeyler yapıyoruz” dedi.

 

“NADİR BULUNAN YUMURTALAR”

Birbirinden farklı çeşitleri bulunan tavukların yumurtalarının da nadir bulunduğunu söyleyen İsa Eryılmaz “Şu an çiftliğimizde 60-70 tane tavuk çeşitlerimiz var. 10 Çeşit ördeğimiz var. Amerikan Ördeği, Pekin Ördeği, Siyah ve Yeşil Yaban Ördeği ve daha pek çok tavuk türü var. Tavuklar yumurtalarını daha çok arazilere yaparlar. Kolay kolay yumurtaları bulunmaz.   Tavuk ve yumurtaları internet üzerinden satıyoruz. Alıcılar internet üzerinden bize ulaşıyorlar. Ben aynı zamanda Balıkesir Süs Tavukları Yetiştiricileri Birliği üyesiyim. Aynı zamanda yönetimdeyim. Bu işi hem hobi amaçlı yapıyorum. Hem de insanlara faydalı olabilmek için yapıyorum” ifadelerini kullandı.

“HEM ETİNDEN HEM DE YUMURTALARINDAN FAYDALANILIYOR”

Eryılmaz, “En çok Tokat ve İsveç tavuklarını satıyoruz. İnsanlar hem yumurtalarından hem de etinden faydalanabiliyorlar. İnsanlar tavuklarını besleyerek kendi tavuklarını  yetiştirip yumurtalarını da üretebilirler. Ayrıca Hint tavukları da var. Onların da özelliği üç defa kuluçkaya yatmalarıdır. Dövüş tavukları olarak da geçerler. Ayrıca farklı kazlarımız da var. Sarı hindilerimiz var” şeklinde konuştu.

02 1

OSMANLI SARAY TAVUĞU

Osmanlı Saray Tavuğunun yerli ve milli bir ırk olduğunu söyleyen Eryılmaz, “Osmanlı zamanında sadece padişahların saraylarda besledikleri kendilerine has Osmanlı Sultan Tavuğu var. Bu bizim kültürümüz. Türkiye’ye ait olan bir ırk. Bunları 1900’lü yılların başlarında Avrupa’ya kaçırmışlar. Daha sonra birkaç iş adamı sayesinde üretildi.” ifadelerini kullandı.

“HAYVAN SEVGİSİ HEP VARDI”

Hayvan sevgisinin çok yüksek olduğunu belirten Eryılmaz,“Ben çocukken hayvanları çok seviyordum. Yaralı bulduğum hayvanları getiriyordum. Onları besleyip, iyileştirip doğaya bırakıyordum.  Daha sonra şehre geldik. Şehirde de bıldırcın, keklik beslemeye başladım. Ayrıca yoğun bir iş temposundan kurtulmak için böyle bir bahçe kurduk.  Gönül ister ki daha güzellerini yapabilelim. Ama imkanlarımız dahilinde böyle bir yer kurduk” dedi.

Dsc0035 1

“GÜZEL İŞ AMA KAZANDIRMIYOR”

Eryılmaz “Yerel gazeteciyim. İki işi birlikte yetiştiremiyorum. Gazetelerin dağıtımını, katlamasını ve birkaç gazetenin de muhabirliğini yapıyorum. Gazetelerde işim bitiyor. Buraya geliyorum ve çalışıyorum. Ben bu işten zevk alıyorum. Ama sadece tavuk yetiştiriciliği ile uğraşsam batarım. Çünkü iki yılda 60 bin tl zarar ettim. Zaman zaman hastalıklardan dolayı kayıplar oluyor. Bazen mezatlarımız oluyor. Tavuklarımızın aşılarını da zamanında yapmamız gerekiyor. Hayvanları sevdiğimizde bunları hayvanlar hissediyor” ifadelerini kullandı. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu