GündemTürkiye Gündemi

İçişleri Bakanlığı Boğulma Vakalarına Karşı Valilikleri Uyardı

İçişleri Bakanlığı Boğulma Vakalarına Karşı Valilikleri Uyardı

 

İçişleri Bakanlığı, bu yıl 476 olayda 244 kişinin suda boğulması üzerine valiliklere, “Suda Boğulma Olaylarının Önlenmesine Yönelik Alınacak Tedbirler ” konulu genelge gönderdi.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelgede, valiliklerden sosyal donatı alanları yeterli görülen ve can güvenliği riski taşımayan deniz, göl, gölet gibi yüzülebilir yerlerin her yıl mart ayının sonuna kadar “yüzme alanı” olarak belirlenmesi ve kamuoyuna duyurulması istendi. Genelgede alınacak tedbirlerin denizler, göl ve göletler, barajlar, sulama kanalları, akarsu yatakları ve havuzlarda meydana gelebilecek boğulma olaylarının ve can kayıplarının önlenmesi açısından büyük önem arz ettiği belirtildi.

5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11’inci maddesindeki “İl sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi valinin ödev ve görevlerindendir. Bunları sağlamak için vali gereken karar ve tedbirleri alır.” hükmü hatırlatılan genelgede, boğulma olaylarının önüne geçilmesi için şu tedbirlerin alınması istendi: “Sağlık, güvenlik ve sosyal donatılar açısından yeterli görülen, can güvenliği riski taşımayan deniz, göl, gölet gibi yüzülebilir yerlerin her yıl mart ayı sonuna kadar ‘yüzme alanı’ olarak belirlenecek ve kamuoyuna duyurulacak’’.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu