GündemDünyadan HaberlerEğitim

İdareci Ve Öğretmenlere Bağımlılığı Önleme Ve Çocuk İstismarını Önleme Konulu Konferans

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen konferans BENGİ projesi kapsamında; ‘Sağlıklı Gelecek İçin Yaşama Bağımlılığı Seçin’ etkinliği olarak, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Derman konuşmacı olarak katıldı.

‘Bağımlılığı Önleme Stratejileri ‘ ve ‘Çocuk İstismarının Önlenmesi’ konulu konferanslar iki oturum şeklinde gerçekleşti. Bağımlılıkla mücadelede önleme hizmetleri olarak; çocuk ve gençlerin enerjilerini sağlıklı aktivitelere yönlendirilmesi konusunda bilgi verildi.

Yarış Ortaokulunda gerçekleştirilen konferanslara 580 idareci ve öğretmenler katıldı. Konferansa İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Orhan Derman, Biz gençlere ve çocuğa yatırım yaparak farkındalık kazandırmaya çalışacağız diyerek öğretmenlere şu uyarıda bulundu ‘Bakın hocam şunu unutmayın yanlış bir tutum değişiklikleri erişkin dönemde aklınca bir psikolojik travmaya dönüşüyor’ diyerek konuşmasına şöyle devam etti. Siz hocam bence çocuğa ve gence sıkılmadan usanmadan örnekler vererek o âlemin düşünce yapısından kurtarmaya çalışmak lazım ne kadar şansız bir yavru öyle bir ortam içersin de öyle bir babayla öyle bir zihniyetle işte maalesef çocuklarımız annelerini babalarını seçememe bünyesinden geliyor hocam. Kimisi çok iyi rol model olarak bir yerlere geliyor kimisi öyle bir inde hayatlarını idam olmaya çalışıyor. Hayat herkese eşit davranmıyor hocam.

Konferansın Sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız yaptığı konuşmasında ‘Hayatta her şey akademik başarıdan ibaret değil, ne yazık ki çocuklarımızın akademik başarılarının yansıra sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerini de ön plana çıkmaları kendilerini değerli olarak hissetmeleri çok önemli’ diye konuştu

Konferansla ilgili olarak Yarış Ortaokulu Müdürü Orhan Aydın şunları söyledi. ‘Orhan Derman hocamızın verdiği eğitim bu sıralar güncel bir konuydu. Özellikle teknoloji bağımlılığı sürekli maruz kaldığımız konulardan biriydi. Çok şey öğrendiğimi düşünüyorum ben kendi acımdan. Orhan beyin anlatımı çok farklıydı hiç sıkılmadan dinledim’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu