Gündem

İFTAR ÇADIRLARINDA MOBİL SAĞLIK

Sağlıklı yaşam araçları stratejik noktalar da olacak. Halkın yoğun olduğu pazar yerleri, alışveriş merkezleri, mesire alanları, iftar çadırı gibi kullanım alanlarında araçlar mobil sağlık hizmeti verecek.

Sağlıklı yaşam araçları merkez noktalarda olacak. Uzman Dr.Necati Kelemençe, Toplumun ve bireyin sağlığı ile ilgili farkındalık ve kontrol yeteneklerinin arttırılması, halk sağlığının korunması ve geliştirilmesinin sağlanması, hastalık risklerinin azaltılması ve önlenmesi, “Sağlıklı Yaşam Araçları” projesi hayata geçirildi.

‘‘Mobil Sağlık Platform Sistemi (Sağlıklı Yaşam Araçları)” ile tüm ilçelerde eğitim-öğretim dönemlerinde eğitim kurumlarında, eğitim ve öğretimin devam etmediği dönemlerde belirlenen stratejik noktalar ve pazar yeri, alışveriş merkezi, mesire alanı, iftar çadırı gibi halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde Bakanlığın dönemsel olarak öncelik verdiği kampanya ve konular ile uyumlu şekilde başvuranlara yönelik görevli sağlık çalışanları tarafından hizmet veriliyor.Bu hizmet Ramazan ayında iftar çadırlarında da verilecek. Fatma Kara’nın haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu