Görüntülü Haberler

İftar İçin Sirenin Çalmasını Bekliyorlar

İftar İçin Sirenin Çalmasını Bekliyorlar

Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde oruç tutan vatandaşlar iftar vaktinde top sesi yerine siren sesini bekliyor. 50 yılın üzerinde süren gelenek ile ilçede iftar topu yerine savaş yıllarından kalan siren kullanılırken, siren sesinin belediye hoparlöründen yankısı ile tüm ilçe iftar sofrasına oturuyor.

Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde yaklaşık 50 yıldır süren gelenek ile vatandaşlar iftar sofrasına ayrıca siren sesi ile oturuyor. Bigadiç Belediyesinde bulunan ve ayrıca 1. Dünya Savaşı’ndan da eski bir tarihe ait olduğu sanılan siren, iftar vaktinin gelmesi ile döndürülerek çalıştırılıyor.

“Sireni 22 yıldır o”

Çocukken geçirdiği bir rahatsızlık sonucu boyu kısa kalan belediye personeli Eşref Sarıkurt tarafından 22 yıldır kullanılan sirenin sesi ilçedeki hoparlör sistemi ile tüm ilçede yankılanıyor. Çevirme kolu, ana gövde ve ayaklardan oluşan siren ile Bigadiç’in oruç tutmaya ve oruçlarını açmaya bu Ramazan Ayı’nda da devam edildiğini söyleyen Eşref Sarıkurt, “22 yıldır Bigadiç Belediyesi’nde çalışıyorum. Vatandaşlarımız bu tarihi sirenle oruçlarını açıyorlar” diye konuşarak, ayrıca tüm Bigadiçlilerin Ramazan’ını kutladı.

“Türkiye’nin başka yerinde yok”

Bigadiç ilçesi sakinlerinden Volkan Çakır, “Bigadiç’te orucumuzu siren sesiyle açıp, kapatıyoruz. Bu uygulama Türkiye’nin hiç bir yerinde yok. Ayrıca herkese hayırlı Ramazanlar dilerim” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu