Gündemİlçe Haberleri

İftiracılarla Yargıda Hesaplaşacağız

İftiracılarla Yargıda Hesaplaşacağız

Burhaniye Belediye Meclisinin Temmuz ayı oturumunda konuşan Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler “Kimse Belediye’den rant sağlamak için ayrıca kurnazlık yapmasın” dedi.

Burhaniye Belediye Meclisi Temmuz ayı oturumu düzenlenen toplantıyla gerçekleşti. Belediye meclisi öncesi bir vatandaşın imar değişikliğiyle ilgili yapmış olduğu basın  açıklamaları sonrası, Başkan Deveciler belgelerle olayı açığa çıkartarak “Kimse Burhaniye Belediyesini zan altında bırakamaz. Burada hak, adalet, ayrıca hukuk var” dedi.

Vatandaşın Pelitköy’de yolu olmayan ve imar değişikliği olacak bir arsayı bilerek aldığını basın açıklaması yapan emlakçı tarafından aldırıldığını ifade eden Başkan Deveciler Bu şahıs “3 Haziran 2021’de  tapusunu satın alıyor ve aynı gün imar tadilatı için belediyeye başvuruyor. Bizim arkadaşlar, 1/5000 ve 1/1000 imar planları için bir şehir plancısına gidip plan hazırlatmaları gerektiğini söylüyor. Arkadaş soruyor ‘ne kadar tutar’ diye.  Sonra vatandaş ben burayı zaten 120 bin liraya aldım diyerek ayrıca ben bu parayı niye vereyim diyor” dedi.

***

Çıkar mı sağlıyorsunuz. Burası yola cephesi olmayan bir parsel olduğu bilinerek almışlar. Aynı gün müracaat edilmiş, Burhaniye Belediyesi’nde kimseye ranta müsaade etmiyoruz. Burası kimsenin babasının çiftliği değil. Biz vatandaşımız adına sorumluyuz, her kuruşun hesabını vatandaşımıza veririz” dedi.

Başkan Deveciler konuşmasının sonunda “Bu şahıs biz belediye olarak bu plan değişikliğini üstlenmeyince çıkıp açıklama yapıyor ve ayrıca bu açıklamalarında mesnetsiz, belgesiz para konularında iftira ve yalan beyanlarla kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor” diyerek belgelerle meclisi ve kamuoyunu bilgilendirdi ve ayrıca bu konuyu yargıya taşıyacaklarını söylediler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu