GündemKöşe Yazıları

Ihlamur Kokusu Ve Bir Yudum Lezzet

Ihlamur Kokusu Ve Bir Yudum Lezzet

Vücudumuzda çok sayıda olumlu etkiye sebep olan ıhlamur çayının faydalarını duyup içmemek olur mu?Bahçemizde ıhlamur ağacımız var.Yazın şekerli şekerli ağlıyor biliyormusunuz? Yerlerde yapışkansı bir iz bırakıyor.Ihlamur , fermente edilmemiş ıhlamur ağacının çiçekli yapraklarından oluşuyor. Ihlamur ağacının sarı ve beyaz renklerde açan çiçekleri ve yapraklarının kurutulması ile elde ediliyor.Kışa hazırlık gibi ıhlamur yaprak ve çiçeği üzerinde bir demlik çay ve fayda sağlamak için kurutulup poşetlerde saklanıyor.

Bu sene ıhlamur yine favori içeceklerim arasında. Oldukça doğal ve yüksek düzeyde antioksidan içeren bir bitki olan ıhlamur, kaynatarak çayı yapılabilen popüler bitkiler arasında. Yaz aylarında toplanarak kurumaya bırakılan ve soğuk kış aylarında pek çok faydası sebebiyle sıkça tüketilen ıhlamur, demlenerek ıhlamur çayı haline getiriliyor.Hatta bu yazımı yazarken bir demlik ıhlamur çayımıda yanıma aldım.Hoş kokusu ile iyi gidiyor. Her geçen gün daha fazla kişi tarafından benimsenen ıhlamur çayı; saçtan cilde, ayrıca ödem atmaktan zinde olmaya kadar farklı açılardan insan sağlığı üzerinde etkili diyor uzmanlar.

***

Bakalım ıhlamur ile ilgili onlar ne demişler…Soğuk algınlığı, grip gibi problemlerde ıhlamurun faydası saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Soğuk kış aylarında hastalıklara karşı koruma sağlama gibi özelliklerinin yanı sıra bilinen pek çok faydası vardır. Ihlamur, öksürüğe neden olan bakterileri vücuttan atmaya yardımcı olurken hastalığın sebep olduğu solunum yollarında meydana gelen tahrişleri de iyileştirmeye yardımcı olur. Balgam söktürücü özelliği ile bilinen ıhlamur bitkisi, viral ya da bakteriyel boğaz enfeksiyonlarından yüksek ateş şikayetlerine, kronik hastalıklardan cilt ve saç hastalıklarına kadar pek çok hastalığın tedavisine yardımcı olur.

Ancak diğer tüm doğal ve bitkisel şifa kaynakları gibi ıhlamur çayının da tam olarak fayda sağlayabilmesi için, faydalarının bilinmesi ve en doğru şekilde tüketilmesi gerekir. Fayda sağladığı belirtilen alanlarsa şöyle;Hastalıklara Karşı Koruma Sağlar, Göz Yorgunluğunu ve Göz Altı Morluklarını Giderir, Saç Bakımı İçin Kullanılabilir, Cilt Bakımı İçin Kullanılabilir, Sinir Sistemine İyi Gelir, Vücuttaki Fazla Ödem ve Şişkinlikleri Azaltır, Bağışıklık Sistemini Güçlendirir, ayrıca Sindirim Sistemi Sorunlarına İyi Gelir

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu