EkonomiGündem

İHRACAT DESTEK OFİSİ

İhracat Destek Ofisleri İşbirliği Protokolü İmza Töreni ve Tanıtım Toplantısı yapıldı.

BTO Başkanı Rahmi Kula, “ihracat destek ofisleri kazanım sağlayacak. İhracata yeni başlayacak ya da mevcut ihracatını arttırmak isteyen üyelerimizi Odamız bünyesinde kurulan İhracat Destek Ofisine bekliyoruz” dedi.

OFİSLER KURULUYOR

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla İhracat Destek Ofisleri İşbirliği Protokolü İmza Töreni ve Tanıtım Toplantısı’na Yönetim Kurulu Başkanımız Rahmi Kula katılım sağladı.TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın imza attığı protokol ile 16 ilde 25 Odada İhracat Destek Ofisi kurulacak.

HEDEF İŞ DÜNYASINA YAYILMAK

İmza töreninde konuşan Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’nin ihracatının yüzde 85’ini 10 ilin üstlendiğini belirterek, “10 ile ilave olarak 6 ilde daha ‘ihracat destek ofisi’ kurma çalışmasına başladık. İhracat destek ofisi kurulacak oda sayısını da 25’e yükselttik.” dedi. Hisarcıklıoğlu, kamu ve özel sektör olarak “yeni ürün, yeni pazar, yeni ihracatçı” hedefine odaklandıklarını, bu ofislerin ihracatçı sayısını artırmak için firmaları bilgilendirecek, ihracat desteklerini anlatacak, ihracatçılara her konuda kılavuz kaptanlık yapacak” dedi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da, ilk aşamada 16 ilde, 25 oda ve borsayla ihracat destek ofisleri kuracaklarını belirterek, “Bu 16 ilimiz 53,6 milyar dolar ihracatla 2017 yılı ihracatımızın üçte birini gerçekleştirdi. Şimdi hedefimiz hem bu rakamları daha yukarı taşımak hem de ihracatçı olmayan ya da çok az ihracatı olan illerimizi de desteklemek.” dedi. Pekcan, törende yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak hedeflerinin ihracatı KOBİ’lerden başlayarak bütün iş dünyasına yaymak olduğunu söyledi. Buna bir anlamda “ihracat seferberliği” de denilebileceğini ifade eden Pekcan, iş dünyasının tüm aktörlerini bu seferberlik içinde görmek istediklerini bildirdi. Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula da, “ihracat destek ofislerinin ilimize ve ülkemize kazanımlar sağlayacağını belirterek hayırlı olmasını diledi. İhracata yeni başlayacak ya da mevcut ihracatını arttırmak isteyen üyelerimizi Odamız bünyesinde kurulan İhracat Destek Ofisine bekliyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu