GündemDünyadan HaberlerEğitimİlçe Haberleri

İHTİYAÇ SİZLERSİNİZ

Vali Ersin Yazıcı BENGİ (Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme) Projesi kapsamında Ayvalık Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde çocuklarla kitap okudu. Öğrencilerle sohbette eden Vali Yazıcı, çocukluk yıllarından öğrencilik yıllarına; günlük hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda görüş ve düşüncelerini anlattı.

MESLEĞİM GELECEĞİM

Birçok başarının başlangıcında hayaller olduğunu ifade eden Vali Ersin Yazıcı, “Hedefinizde ne varsa onu gerçekleştirmek sizin elinizde. Çok çalışıp gayret ederseniz başarırsınız. Hedeflerinizi yüksek tutun. Meslek lisesi mezunları hemen iş buluyor. Eğitimine devam etmek isteyenler yüksekokulda eğitimlerini sürdürüyor. Ülkeye kalifiye eleman yetiştiren bu okullara Türkiye’nin ihtiyacı var.” dedi. Vali Yazıcı, “Bu okul, hem ülkemiz hem de Balıkesir için çok önemli. Sanayi ve üretim kademelerinin ara elemana talebi yüksek. Türk denizcilik filosu ve Türk tersanelerindeki gemi ve deniz taşıtları üretimi her geçen gün artmasına rağmen yetişmiş insan gücümüz bu talebi karşılayamıyor. Bu meslekte başarı ancak eğitimle gelir.” dedi

ÖĞRETMEN SİNERJİ YARATMALI

Vali Ersin Yazıcı, “Bizim bir sinerji yaratmamız ve bu kentteki eğitim seviyesini biraz daha yukarılara çıkartmamız gerekiyordu. Hedefimiz ve amacımız o. Bu amacı gerçekleştirmek içinde vali olarak takip ve denetime devam edeceğim.” dedi. Eğitimde başarının temel faktörü öğretmendir diyen Yazıcı,. Sizlerin bu gayreti yıllar sonra ülkemize daha büyük bir hizmet olarak geri dönecektir. Yetiştirdiğiniz öğrenciler ülkemizin dört bir yanında çok güzel yerlerde olacak ve çok iyi hizmetler vereceklerdir.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu