Türkiye GündemiTeknoloji

İKB’den 500 Milyon Dolarlık Bilim ve Teknoloji Fonu

Kurucuları arasında Türkiye’nin de bulunduğu İslam Kalkınma Bankası (İKB) tarafından oluşturulan 500 milyon dolar bütçeli Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Fonu, bu yıl 43. kez düzenlenen İKB Genel Kurulu’nda faaliyetlerine başladı.

Kurulduğu tarihten bu yana üye ülkeler ve Müslüman toplumların ekonomik kalkınmalarına ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlayan İKB, bugüne kadar üye ülkelere 128 milyar doların üzerinde kaynak sağladı.

Bu yıl 43.’sü düzenlenen İKB Genel Kurulu’nda, 500 milyon dolarlık Bilim,Teknoloji ve İnovasyon Fonu düzenlenen açılış töreninde faaliyetlerine resmen başladı.

Gelişmekte olan ülkelerin inovasyon ekosisteminin yaratılmasına yardımcı olmayı hedefleyen fon hakkında konuşan İKB Başkanı Bandar Hajjar, “İKB üyesi 57 ülke ekonomik kalkınma zorlukları ile yüzleşiyor. Birçoğu bu problemi çözemedi ancak hayata geçireceğimiz fon ile üretim sürecine teknoloji ve inovasyon da eklenecek ve ülkelerin gelişimi önemli ölçüde hızlanacak” ifadelerini kullandı.

”Bilim ve teknolojiyi projelerimize entegre etmeyi amaçladığımız bu girişimde sizlerle buluşmayı dört gözle bekliyorum” diyen Hajjar, bankanın, gelişim sürecine öncülük etmek isteyenler için katalizör görevi üstlenmek istediğini söyledi.

İKB Başkan Danışmanı Hayat Sindi açılış töreninde yaptığı konuşmada, araştırmacı ve sivil toplum kuruluşlarının başvurularını memnuniyetle karşılıladıklarını belirtti. Fonun amacının başarma inancı olan yaratıcı beyinleri kabul etmek olduğunu dile getiren Sindi, fona Türkiye, Tunus ve Suudi Arabistan’dan 700 başvuru geldiğini ifade etti.

İslam Kalkınma Bankası tarafından oluşturulan fonla bilim, teknoloji ve inovasyon üzerine geliştirilen fikirler desteklenerek üretime geçilmesi sağlanacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu