Gündem

İkinci El Araç Alacaklar Dikkat!

İkinci el otomobil piyasasında son durum hakkında İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel'in değerlendirmelerde bulundu.

İkinci El Araç Alacaklar Dikkat!

İkinci el otomobil piyasasında son durum hakkında İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel’in değerlendirmelerde bulundu. Ertemel, piyasada yaşanan durgunluğun ana sebeplerini ve mevcut durumu aktardı.

Ertemel’e göre, ikinci el otomobil piyasasındaki durağanlık, krediye erişim zorlukları ve yüksek faiz oranları gibi faktörlerin yanı sıra, sıfır otomobillerde sağlanan indirimlerin ilgiyi bu pazara çekmesiyle de ilişkilendiriliyor. Yeni yıl ile birlikte sıfır otomobil fiyatlarında artış yaşanırken, ikinci el otomobil piyasasında ise düşük talep nedeniyle indirimli fiyatlar devam ediyor.

İkinci El Araç Alacaklar Dikkat!

Sıfır otomobil fiyatlarının artmasıyla birlikte, model yılı yeni olan araçların ikinci el piyasada avantajlı konumda olduğu belirtiliyor. Özellikle Türkiye’de üretilen otomobillerin maliyet avantajıyla fiyatlarının daha makul olduğu vurgulanıyor.

Ertemel, ikinci el otomobil fiyatlarının sıfır otomobil fiyatlarından etkilendiğini ve etiket fiyatlarında cüzi artışlar görülse de, alıcı bulabilen reel fiyatların sabit kaldığını ifade ediyor. Sıfır otomobil satışlarında mart sonrasında daralma beklenirken, ikinci el piyasasında artan talep sonucunda fiyatların tekrar cazip hale gelebileceği öngörülüyor.

Ancak döviz kuru, maliyetler ve enflasyon gibi faktörlerin fiyatları etkilemeye devam ettiği ve yıl içinde her iki pazarda da bir miktar fiyat artışı yaşanabileceği belirtiliyor. Bununla birlikte, Ticaret Bakanlığı’nın aldığı tedbirler ve piyasada beklenen daralma nedeniyle fiyat artışlarının geçmiş yıllardaki spekülatif ortamdan daha kabul edilebilir seviyelerde olması bekleniyor.

İkinci El Araç Alacaklar Dikkat!

 

 

Haber: Bülten

İkinci El Otomobil Piyasasında Talep

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu