GündemGörüntülü Haberler

İkinci Gündoğan Mahalle Muhtarı Nihat Emer “Muhtarlık Gönül İşi”

İkinci Gündoğan Mahalle Muhtarı Nihat Emer “Muhtarlık Gönül İşi”

 

2. Gündoğan Mahallesi Muhtarı Nihat Emer, Merhaba’ya yaptığı röportajda, mahallesini anlatarak sorun, istek ve önerilerini dile getirdi.

2 dönem mahalle halkının güven oyunu alarak, 2. Gündoğan Mahallesi Muhtarlığı görevini başarı ile yürüten Nihat Emer, Merhaba’ya özel açıklamalarda bulundu. 12 bin nüfuslu mahallede 8 bin 500 seçmen olmasına rağmen, her geçen gün göç aldığını ifade eden Emer, seçmen sayısının artacağını belirtti.

Dsc 0049 1

“Mahallemiz sürekli göç alan bir mahalle”

 

Mahalle hakkında ayrıntılı bilgilere değinen Muhtar Nihat Emer, “Mahallem kırsal bir mahalle. 12 bin nüfus var, tahminim, 2023 seçimlerinde 9 bin 500 seçmen olur diye düşünüyorum. En son 8 bin 500 seçmen vardı. Ancak mahalleye her gün göç alan ve büyümekte olan bir mahalle. Mahallemde bir lise Mehmet Vehbi Bolak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu var” dedi.

 

Mahallenin Göç Analizi

 

Mahallenin göç analizini çıkartan Emer, şu ifadeleri kullandı; “Mahallemizde değer katan Abdülhamit Han Gelişim Merkezi, İlçe Müftülüğü, Altı Eylül Halk Eğitimi Merkezimiz de 2. Gündoğan Mahallesi’nde. Yaşanabilecek güzel bir mahalle. %60 Dursunbey, %20 Kepsut, diğer %20’si de yerlisi ve Bigadiç, Sındırgı gibi illerden de göç alan bir mahalle. Mahallemi seviyorum. Mahallede muhtarlık yapmaktan da gurur duyuyorum.”

C5Fc55Aa Ce20 4Ac8 96Ad E9Dfaf0Da01E

“Muhtarlık Gönül İşi”

 

Mahallede yeşil alan oluşumuna özen gösteren ve bu konuda girişimler yapan Nihat Emer, “Bu iş gönül işi. Parklarımız var, mahallemizde pazar yerlerimizin üzeri açıktı, kapatıldı, artık esnaflarımız Islanmadan işlerini görebiliyorlar. Parklarımız 15 Temmuz Şehitler Parkımız var. 700 metre uzunluğunda, daha önceden ben ilk geldiğimde çok virane bir yerdi. İnsanlar şikâyetçiydi. Bu durumdan ancak şu anda yürüyüş yapıp kafesinde çay kahve içebiliyorlar. Belediyemiz sağ olsun. Biz vatandaşın talebini ona iletiyoruz, ilgileniyorlar. Ben 2014’te muhtar olduğum zaman tahinimce 7 8 tane yeşil alan talebinde bulundum. Hepsine olumlu geri dönüş aldım ve şu andan insanlar yeşil alanlarda çayını kahvesini içebileceği yerler oldu” diye konuştu.

 

Virane Alanları Değerlendirdiler

 

2. Gündoğan Mahallesi’nde bulunan virane alanlarını projelerine vesile olan Muhtar Emer, şu sözleri sarf etti; “Mahallenin istek ve taleplerini doğru şekilde istendikten sonra hiçbir sorun yok. Şu anda Ben şunu istedim de olmadı diyecek bir mahalle sakinimiz çıkmaz. Benden en çok istenen şeyler genelde yeşil alanlardı ve pazar yerinin üstünün kapanmasıydı. Abdülhamit Han Gelişim Merkezi’nin olduğu yer eskiden köy hizmetlerine bağlı bir yerdi ve virane evlerin olduğu bir alandı. Onları ben yıktırdım ve daha sonra çok güzel bir Balıkesir’e faydalı olabilecek hizmet binası oldu. Bundan da gurur duyuyorum. Mahallemizde kavşaklar var, ancak buralara yaya geçidi yapmak da maalesef yetmiyor. İnsanlar kullanıyor, ancak araçların buna dikkat etmesi gerekiyor. Ergüven Caddesi’nde pazar yerinin altında büyük bir ara caddemiz var. Oraya da ışıklandırma, yada göbek dediğimiz kavşak şeklinde birkaç yazışmalarımız oldu.”

 

Yardımlar İçin 444 06 09

 

Açıklamalarını Sürdüren Nihat Emer, “İhtiyaç sahipleri Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na başvurup oradan destek alabilirler. Yani Mahalle Sakinlerimiz belirli kalemlerde devlet yardımları almaktadır. Ayrıca yardım isteyenler ilçe belediyesinin 444 06 09 numarasını arayıp, gıda yardımı giyim yardımı, kışın kömür yardımı talep edebilirler. Doğal gaz ve elektrik faturaları ile ilgili doğal gaz yardımı başvuruları internet üzerinden yapılmakta. Sosyal Yardımlaşma Vakfı başvuruları şahsen almıyor” dedi.

5D516Be5 436F 42Ff B5C3 Eaff78Faff71

“Devletin desteklerinden yararlanın”

 

Emer, “Daha önce engelli maaşı, dul maaşı gibi sosyal hizmetlerden destek alanlar, aynı zamanda benden bilgi almak isteyenler, ‘mahallemde de ben bunu bilmiyordum muhtarım’ diyerek gelsinler. ben sonuna kadar yardımcı olurum. Mahallemizde ikiz bebeği olan şahıslar; Devletin bu konuda bir projesi var. 2 aydan 2 aya 700 lira diye hatırlıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam devletin yardımları var. Bunlardan yararlanın diyorum. TÜİK’in çalışması oldu ve mahallelinin kapı numaraları değişti. İnsanlar benim numaram bu değildi diyor. Bunun için Altıeylül Belediyesi’ne başvurularını yaptım. Büyükşehir Belediyesinin çalışmaya çözüm üreteceği söylendi” şeklinde konuştu. Muhammed Can Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu