GündemKöşe Yazıları

İklim Değişikliğini Önleyecek Son Nesil Gençlik

İklim Değişikliğini Önleyecek Son Nesil Gençlik

 

Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin yaşama dokunan kötü etkilerini yok etmek için birtakım çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu konuda ülkemiz önemli adımlar atmakla birlikte uluslararası bir el birliği veriliyor.

Geleceğin gençleri içinse bugünün gençlerinden başlayarak çalışma yapması aynı zamanda tedbirlerle birlikte koruyabileceğimiz iklimsel ve yaşamsal döngülerin adeta elinden tutuyorlar.

Gençleri sadece geleceğin liderleri olarak değil, günümüzdeki çalışmalarının bir ortağı olarak da gören Birleşmiş Milletler için gençlerin iklim değişikliğiyle mücadelede yerlerini almaları, herkes için daha iyi bir dünya hedefimize erişmemize önemli katkı sağlayacak. Sıfır emisyon hedefine ulaşılabilmesi için ise ilk seçeklerden biri yenilenebilir enerji gibi görünüyor. Bu konuda şehrimiz Balıkesir’de de yapılan gençlik çalışmaları ile ne yapabilirizden yola çıkan gençlerin yenilenebilir enerji ve sıfır atık gibi projeleri önemsemesi oldukça olumlu ve güzel gelişmeler.Elbetteki yeterliliği tartışılır ancak bugünden başlanması bir umut…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu