İklimlendirme Sektöründe Yol Haritası Açıklandı
İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB), Türk iklimlendirme sektörünü geleceğe taşıyacak stratejik adımları içeren Sürdürülebilirlik Eylem Planı'nı kamuoyuyla paylaştı.
İklimlendirme Sektöründe Yol Haritası Açıklandı
Türk iklimlendirme sektörünün önde gelen kuruluşu İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB), İklimlendirme Sektörü Sürdürülebilirlik Eylem Planı’nı tanıttı. Plan, tüm dünyanın geleceğini etkileyen iklim krizine yönelik farkındalık, yönetişim, finansal sürdürülebilirlik, çevresel sürdürülebilirlik, sosyal sürdürülebilirlik, teknoloji ve inovasyon gibi altı ana başlık altında 25 stratejik hedef içeriyor.
Lansman, 10 Temmuz Çarşamba günü Türkiye İhracatçılar Meclisi Yerleşkesi Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarını İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe yaptı. Mehmet Şanal, konuşmasında sürdürülebilirliğin iklimlendirme sektörü için kritik bir rol oynadığını belirterek, “Bu yol haritasının sektörümüzdeki tüm firmaların sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm kapsamında adımlar atmasına katkı sağlamasını hedefliyoruz” dedi.
İSİB, eylem planını basın mensupları, sektör temsilcileri ve iş dünyasından önemli isimlerin katıldığı bir lansmanla kamuoyuna duyurdu. Plan, Türk iklimlendirme sektörünün iklim değişikliği ile mücadelede ivme kazanmasını amaçlıyor.
“İklim Değişikliği Sürecini Yakından Takip Ederek Sektörü Dönüştürmeyi Hedefliyoruz”
Lansmanda konuşan Mehmet Şanal, iklim değişikliğinin ekonomik, politik, sosyal ve toplumsal yansımaları olduğuna dikkat çekerek, “Dünyanın işleyişine dair mevcut koşullar devam ederse, birçok kaynağın tükeneceği ya da erişimin daha sınırlı olacağı bir gelecek bizi bekliyor. İklim değişikliği, 50 yıldır ülkelerin, toplumların ve bireylerin gündeminde. 2015 yılında Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve 2019’da Avrupa Yeşil Mutabakatı ile hızlanan iklim mücadelesi, tüm dünyada ekonomik, politik ve sosyal konuları şekillendirdi. İSİB olarak bu süreci yakından takip ederek sektörümüzü bilgilendirmeye çalıştık. Ancak sektörümüze ve ülkemize düşen sorumlulukları daha iyi analiz edebilmek için kapsamlı bir çalışma yapmamız gerekiyordu. Bu değişim sürecini sistematik ve gerçekçi bir şekilde hayata geçirmek ve ortaya çıkacak yeni olanaklardan faydalanabilmek için yeni adımlar atmamız zorunlu hale geldi. İklimlendirme Sektörü Sürdürülebilirlik Eylem Planı’nı bu gerekçe ve değerlendirmelerin bir çıktısı olarak kamuoyu ile paylaşıyoruz” dedi.
Şanal, İSİB’in yeni dönemde sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm perspektifinde sektördeki tüm firmaların etkin rol almasını amaçladığını vurguladı.
Haber: Bülten