Görüntülü Haberler

 “İktidarın Söz Verdiği Yollar Bitmedi Vatandaş Mağdur!”

 “İktidarın Söz Verdiği Yollar Bitmedi Vatandaş Mağdur!”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 179 milyar lira garanti ödemesi yapacağı 6 otoyol projesinin neredeyse 400’te biri kadar maliyeti olan Balıkesir-Dursunbey bölünmüş yolunu bitiremediğini belirttiler.

Söz Verdiğiniz Balıkesirlileri Unutmayın

Akın“İktidarı uyarıyorum: Dolar ve avrolarla beslediğiniz yandaşları unutun ama vaatlerle oy alıp söz verdiğiniz Balıkesirli hemşehrilerimi unutmayın” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Balıkesir’in bitmeyen yollarını için AK Parti iktidarını Sayıştay raporlarına yansıyan Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM)’nin şirketlere yapacağı 179 milyar lira garanti ödemesi ile eleştirdi. Sayıştay’ın 2020 yılı KGM raporuna göre Yap-İşlet-Devret projeleri kapsamında yüklenici firmalara yaptığı ve yapmayı öngördüğü garanti ödemelerinin toplam tutarları ortaya çıkmıştı. 2020 yılında yapılan toplam ödeme tutarı 1 milyar 741 milyon dolar ve 35 milyon 788 bin Euro’yu bulduğu 6 otoyol projesi için şirketlere ayrıca 179 milyar lira garanti ödemesi yapacaklar.

Yol Hala Bitirilemedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Sayıştay’ın ortaya koyduğu rakamlara dikkat çekerek, Balıkesir’in Dursunbey, Savaştepe, Kepsut ilçelerinin yıllardır bitirilemeyen yollarına işaret etti. Ahmet Akın şöyle konuştu:“Yap-işlet-devret kapsamında sadece 2020 yılında 6 otoyol projesi için şirketlere ayrıca 1 milyar 741 milyon dolar ve 35 milyon 788 bin avro ödeyen Karayolları, şirketlere daha 179 milyar lira garanti ödemesi yapacak.  Vatandaşın parası, geçse de geçmese de oluk oluk yandaş şirketlere akıtılırken ayrıca Balıkesir’imizde AK PARTİ iktidarının söz verip de bitirmediği yollar vatandaşımızı mağdur etmeye devam ediyor. Buradan iktidarı uyarıyorum: Dolar ve avrolarla beslediğiniz yandaşları unutun ama vaatlerle oy alıp söz verdiğiniz Balıkesirli hemşehrilerimi unutmayın.”(Ahmet Akın)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu