GündemTürkiye Gündemi

İl Hıfzıssıhha Kurulu’nda Alınan Yeni Tedbirler Açıklandı

İl Hıfzıssıhha Kurulu’nda Alınan Yeni Tedbirler Açıklandı

 

Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali Hasan Şıldak başkanlığında toplandı. Yapılan toplantıda yeni covid-19 tedbirlerine ilişkin değerlendirmeler ele alındı.

YILBAŞINDA BALIKESİR’DE 4 GÜN KISITLAMA

Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali Hasan Şıldak başkanlığında toplandı. Yapılan toplantıda yeni covid-19 tedbirlerine ilişkin değerlendirmeler ele alındı. Yapılan İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde, Covid19 salgınıyla mücadelede gelinen aşamanın değerlendirilmesi sonucunda; 31 Aralık 2020-4 Ocak 2021 tarihleri arasında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin alınan tedbirler değerlendirildi. Yapılan değerlendirmeler sonucu Balıkesir’de de hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında, 1 Ocak 2021 Cuma gününün resmi tatil olması da göz önünde bulundurularak, 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21.00’den başlayacak, 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi, 3 Ocak Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 05.00’de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına karar verildi.

HAFTA BOYU ONLİNE HİZMET SAATİ 10.00-24.00

Balıkesir il genelinde 31 Aralık saat 21.00’de başlayacak ve 4 Ocak tarihi saat 05.00’de sona erecek olan sokağa çıkma kısıtlamasında balıkçı/balık tezgahı şeklindeki işyerlerinin de Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında vatandaşlara hizmet sunabilmelerine, online satış firmalarının servis/dağıtım yapabilecekleri zaman aralığının, vatandaşların bu yöndeki talepleri doğrultusunda hafta içi ve hafta sonlarında 10:00-24.00 saatleri olarak belirlenmesine karar verildi. Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulu’nda yapılan son güncel toplantıda alınan kararlar gereği lokanta, restoran, pastane, tatlıcı gibi yerlerin de hafta içi ve hafta sonlarında 10.00-24.00 saatleri arasında paket servis yapabilmelerine karar verildi

YARGI GÖREVLİLERİ KISITLAMALARDAN MUAF

Balıkesir esnaflarının yanı sıra zorunlu müdafi/vekil, duruşma, ifade gibi yargısal görevlerin icrasıyla sınırlı kalmak kaydıyla avukatların, yaklaşan yılsonu işlemlerindeki yoğunluğun ticari hayatı olumsuz etkilememesi amacıyla noterlerin, belirtilen görevlere dair zaman ve güzergahla sınırlı olacak şekilde istisna kapsamına alınmasına karar verildi. Alınan kararlar doğrultusunda yargısal görevlerin icrası kapsamında avukatların özel araçlarıyla şehirlerarası seyahatlerine de izin verilmesi de toplantıda kabul edildi.

ANAOKULLARINDA YÜZ YÜZE EĞİTİM

İl Hıfzıssıha toplantısında şehirdeki önceki alınan tedbirler gereği ana sınıfları ile ilgili uygulamanın devamının sağlanmasına, tam gün hizmet veren resmi ve özel tüm anaokullarının ise 15 Aralık tarihinden itibaren yüz yüze eğitime geçebilmelerine karar verildi.

 

SENDİKA GENEL KURULLARI DA ERTELENDİ

 

Yapılan toplantıda 1 Mart 2021 tarihine kadar genel kurul dahil etkinlikleri ertelenen kurum ve kuruluşlara (sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler) sendikaların yapacağı genel kurul dahil etkinliklerin de eklenmesine de karar verildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu