GündemEkonomiTürkiye Gündemi

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2022 Yılı İlk Toplantısı Yapıldı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2022 Yılı İlk Toplantısı Yapıldı

İl genelinde istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapan İl istihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2022 yılındaki ilk toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Hasan Şıldak başkanlığında Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı İrfan Demiröz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İlter Kuş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mürsel Sabancı, kurula üye kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ile işçi ve işveren sendikalarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda kurula bilgiler aktaran Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun kararları doğrultusunda oluşturulan eğitim planı çerçevesinde istihdam garantili ve garantisiz kurslardan toplam 1.517 kişinin 2021 yılı içerisinde yararlandığını belirtti. İşbaşı eğitim programlarından 4.834 kişinin faydalandığını ifade eden Balcı, ayrıca bu dönem içinde Kamu Kurumları ile birlikte düzenlenen Toplum Yararına Programlardan 658 kişinin yararlandığını söyledi. Daha önce devam eden programlarla birlikte halen aktif olarak 520 kişinin bu programlarda çalışmakta olduğunu açıklayan Balcı, işyeri ziyaretleri, işveren talepleri, işe yerleştirmeler ile iş ve meslek danışmanlığı faaliyetleri hakkında da bilgiler verdi.

***

2021 yılı içerisinde 56 adet Eğitim Kurumu ve 14.501 adet iş yeri olmak üzere toplam 14.557 ziyaret gerçekleştirildiğini belirten Müdür Balcı, Özel sektörde bu dönemde İŞKUR tarafından Balıkesir ilinde 20.319 kişi, kamu da ise 474 kişi olmak üzere toplam 20.793 kişinin işe yerleştirildiğini söyledi. Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı tarafından verilen bilgiler arasında, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanlarınca 40.402 adet bireysel görüşme gerçekleştirildiği, 134 sınıfta toplam 1.775 öğrenciye İş ve Meslek Danışmanlığı faaliyeti kapsamında bilgilendirme sunumları yapıldığı ve 99 grupta toplam 1.457 kişiye iş arama becerileri eğitimleri verildiği yer aldı.

Vali Şıldak toplantıda 2021 yılında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun almış olduğu  kararlar ile yıl içerisinde İl genelinde istihdama önemli katkılar sunulduğunu ve mesleki eğitime yön verildiğini belirtti. Şıldak, “İlimizde istihdama yönelik kurs ve programlar, mesleki eğitimde açılacak ve kapanacak bölüm ve dallar konusunda kararlar alınarak bu kararlar doğrultusunda ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca gerekli çalışmalar gerçekleştirildi.” şeklinde konuştu.

Toplantıda tarım, hayvancılık, sanayi, turizm ve diğer hizmet sektörlerinin nitelikli insan gücü ile desteklenmesi, istihdamın mesleki eğitim politikaları ile gerçekleştirilmesi, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirlerin alınması noktasında yapılabilecekler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu