GündemEğitimÖzel Haberler

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YAKUP YILDIZ İLE A’DAN Z’YE BALIKESİR’DE OKULLARDAKİ SON DURUM

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız 2019-2010 eğitim öğretim yılına Balıkesir’deki tüm okulların eksiksiz olarak hazır olduğunu söyledi. Altıeylül ve Karesi’deki okullardaki mevcut durum ile ilgili bilgilendirme yapan Müdür Yıldız öğrencilere ve velilere seslendi.

187 bin 843 öğrencinin 9 Eylül Pazartesi günü ders başı yapacağını söyleyen Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, “9 Eylül 2019 Pazartesi günü il genelinde 20 ilçemizde 1108 okul ve kurumumuzda 187 bin 843 öğrencimiz, 15 bin 196 öğretmenimizle 2019-2020 eğitim öğretim yılına başlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Yaz mevsimi süresince bütün okullarımız eğitim ve öğretime hazır hale getirilmek üzere hem fiziki anlamda eksiklikleri tamamlandı. Hem de eğitimle ilgili öğretmenlerimiz, idarecilerimiz gerekli hazırlıkları tamamladılar. Ben bu süreçte eline fırçayı alarak, boyayı alarak okullarımızı boyayan öğretmenlerimize fedakarlıkları için idarecilerimize, okullarımızın değerli hizmetlilerine teşekkürü borç biliyorum” ifadelerini kullandı.

“18 İLÇEDE TEKLİ EĞİTİME GEÇİLDİ”

Merkez ilçeler hariç tüm ilçelerde tekli eğitime geçildiğini söyleyen Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, “Yine her yıl olduğu gibi okulların açıldığı gün öğrencilerimiz, sıralarının üzerinde kitaplarını hazır bir şekilde bulacaklar. Tüm ilçelerimize ders kitapları ulaştı. Kitap ulaşmayan okulumuz yok. Ayrıca herhangi bir eksiği, noksanı olan okulumuz da kalmamış durumda. Yaklaşık 3 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı olarak en büyük hedeflerimizden biri tekli eğitime geçmekti. Göreve başladığımız günden itibaren Sayın Valimizin himayelerinde bütün okullarımızı tekli eğitime kavuşturabilmek için bütün ilçelerimizde eğitim yatırımları gerçekleştirildi. Bugün itibariyle iki merkez ilçemiz hariç tüm ilçelerimizde tekli sisteme geçildi. En son Edremit ve Bandırma ilçelerimizde biten eğitim yatırımlarıyla o ilçelerimizde de tamamıyla tekli eğitime geçilmiş durumda” dedi.

“ARSA BULMAKTA ZORLANDIK”

Müdür Yıldız, “Merkez iki ilçemiz Karesi ve Altıeylül’de özellikle yeni yapılanan bu ilçelerimizde eğitim alanlarının yeterince ayrılmamış olması nedeniyle önce arsa bulmakta zorlandık. Ayrıca bina yapımları devam ediyor. İnşallah bu iki ilçemizde de gelecek yıldan itibaren tekli eğitime geçmiş olacağız” şeklinde konuştu.

“BURHAN ERDAYI İLKOKULU GELECEK DÖNEM TAŞINACAK”

Burhan Erdayı İlkokulu ile ilgili son durumu açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız,“Bu yıl en büyük arzularımızdan biri 100. Yıl Lisemizin bahçesine yapmış olduğumuz Burhan Erdayı İlkokulumuzu ve onun beraberinde Plevne ile Kadriye Kemal Gürel İlkokulumuzu da tekli eğitime geçirmek. Ama bina yetişmediği için ikinci döneme kaldı. İkinci dönem Burhan Erdayı İlkokulumuzu bu binaya taşıdığımızda Burhan Erdayı İlkokulu’ndan boşalan binaya Plevne Ortaokulu gelecek. O binalardakilerin ilkokulu tekli eğitime geçmiş olacak. Kadriye Kemal Gürel İlkokulu da gelecek yıldan itibaren tekli eğitime geçmiş olacak” ifadelerini kullandı.

“İLKÖĞRETİM HAFTASI ALİ HİKMETPAŞA İLKOKULU’NDA KUTLANACAK”

Ali Hikmetpaşa İlkokulu’nun tamamlandığını söyleyen Müdür Yıldız, “Karesi ilçemizde de yeni yapımı tamamlanan Ali Hikmetpaşa İlkokulu’nda ilköğretim haftası programımız gerçekleştirilecek. Şu an tekli eğitim noktasında en çok sıkıntı yaşadığımız okul Atatürk İlkokuluydu. Ali Hikmetpaşa İlkokulu’nun devreye girmesiyle orada da tekli eğitime geçildi. Okullarımızın tamamlanmasıyla birlikte tekli eğitime geçmiş olacağız” dedi.

“ALTIEYLÜL’DE İKİ OKUL YIKILDI”

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, “Altıeylül ilçemizde iki okulumuzda deprem güçlendirmesi nedeniyle yıkım kararı verildiği için bu yıl iki okulumuzu taşımak zorunda kaldık. Zağnospaşa Ortaokulumuzun binasının yıkılması gerektiği için bu yıl ona en yakın bina olan Hatice Fahriye Eğinlioğlu ilkokulumuzda eğitim ve öğretime devam edecekler. Üç bloktan oluşan bir okulumuzdu. Öğlene kadar Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu öğrencilerimiz burada eğitim görecekler. Öğleden sonra Zağnospaşa Ortaokulu öğrencileri eğitim görecekler” ifadelerini kullandı.

“15 TEMMUZ LİSESİ YENİ BİNADA”

15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nin geçici olarak Soma Caddesi üzerinde yeni yapılan binaya taşındığını söyleyen Müdür Yıldız, “Bahçelievler’de bulunan 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nin bahçesinde yeni binanın yapımına başladık. Eski bina ile ilgili deprem raporu olduğu için yıkılması gerektiğinden bu okulumuzu da Soma Caddesi üzerinde yapımı tamamlanan 32 derslikli yeni binaya taşıdık. Bu yıl ve belki gelecek yıl orada eğitim ve öğretime devam edecekler. Yeni bina tamamlandığında yeniden eski binalarına kavuşmuş olacaklar. Ben bu anlamda hoşgörüleri için velilerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

“EKONOMİK SIKINTILAR NEDENİYLE GELECEK YIL AÇILACAK”

Balıkesir’e yapılan spor lisesi ile ilgili konuşan Müdür Yıldız,“En büyük arzularımızdan biri bu yıl ilimize spor lisemizi eğitim, öğretime yetiştirmekti. Spor Lisemizin %95’i tamamlandı. Ama ülkede yaşamış olduğumuz ekonomik sıkıntılar nedeniyle bu yıl yetişmedi. İnşallah gelecek yıl 24 derslikli okul binamız, 200 öğrenci kapasiteli yurdumuz ve tamamıyla bir kompleks halindeki spor salonumuzun da devreye girmesiyle birlikte spor lisemizi de ilimize kazandırmış olacağız. Çünkü hem güreş hem de basketbolda bu kadar öne çıkan bir şehirde spor lisesinin olmaması gerçekten büyük bir eksiklikti. Şu an 81 ilimizin yaklaşık 60’tan fazlasında spor lisemiz mevcut. İnşallah gelecek yıl Spor Lisemizi devreye sokacağız” dedi.

“BENGİ PROJESİ TÜM HIZIYLA SÜRECEK”

Müdür Yıldız, “İki yıldır Sayın Valimizin himayelerinde sürdürdüğümüz Bengi projesi var. Bu yıl da 20 ilçemizdeki bütün okullarımızda bunu yürütmeye devam edeceğiz. İlk beş yıl içerisinde Balıkesir’de bunun meyvelerini alacağımıza inanıyorum. Yıllardır ilk 30’a bile giremeyen Rize, Liselere Geçiş Sınavı’nda ilk 5’e girdiler. Burada da Rize İl Müdürümüze sorduğumuzda ; “Şu an Rize Ersin Vali’nin başlattığı projenin meyvelerini topluyor cümlesi, İnşallah Balıkesir’in de pek çok şeyin üstesinden geleceği anlamını taşıyor. Balıkesir uzun yıllar ilk 15’te olan bir şehir. İnşallah daha da iyi bir noktaya taşırız” dedi.

“TÜBİTAK BAŞARILARINI ÖNEMSİYORUZ”

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, “Bizim için herşey akademik başarıdan ibaret değil. Sporda Yetenek 10’la gelecek Projesi” ile biz her öğrencimizin sporla ilgilenmesini istiyoruz. Şu an en büyük tehlikelerden biri obezite. Her öğrencimizin sporla ilgilenip hayata geçirilmesini istiyoruz. Yine TÜBİTAK projelerinde büyük bir başarı elde etmiştik. Biz göreve geldiğimizde TÜBİTAK Bursa finaline katılan eser sayımız 7’yken geçen yıl 30’un üzerinde eserle Bursa Bölge Finaline katıldık. 1. Seçilen 12 eserden 6’sı Balıkesir’e aitti. Bu 6 projemizden biri Kodlama alanında dünya üçüncülüğü elde etti. Bu bizler için gurur vesilesi. Hatta Çin’de sahneye çağrılan öğrenciler “Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” diyerek dünyaya mesajlarını vermeleri de Türkiye için, Balıkesir için gerçekten bir gurur vesilesi oldu. Bu yıl da TÜBİTAK projelerindeki başarıyı arttırmak için mücadelemiz olacak. Ben bu süreçte desteğini esirgemeyen, Sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız, İlçe Belediye Başkanlarımıza, Kaymakamlarımıza ve idarecilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“VELİLERİMİZ RAHAT OLSUNLAR”

Velilere seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, “Velilerimiz rahat olsunlar. Bütün okullarımız eğitim ve öğretime hazır bir şekilde. Velilerimiz, okullarımızdaki destekleme ve yetiştirme kurslarına ilgi göstermeliler. Öğrencilerimizin lise ve üniversiteye giriş sınavlarında en büyük destekçileri okullarındaki öğretmenleri. Bu anlamda rahat olsunlar. Kurslarımız aynı şekilde devam edecek. Öğrencilerimizin derslerinin yanı sıra sporla, müzikle, sanatla uğraşmaya da ihtiyaçları var. Çünkü hayatta herşey akademik başarıdan ibaret değil. Öğrencilerin sınav netlerinin yanı sıra yardımlaşma, paylaşım gibi konulardaki hassasiyetleri yarınlarımızın bugünlerimizden daha iyi olacağının göstergesi olacaktır” dedi.

“KENDİNİZE GÜVENİN”

Öğrencilere bol bol kitap okumalarını söyleyen Müdür Yıldız, “Öğrencilerimiz iki yıldır Bengi Projesiyle onlara kazandırdığımız okuma alışkanlığını lütfen devam ettirsinler. Çünkü sınavlardaki sorular incelendiğinde sorular bilgeden ziyade okuduğunu anlamak, anladığını yorumlamakla ilgili sorular. Ve en başarılı öğrencilerin en çok kitap okuyan öğrenciler olduğunu görmekteyiz. Bu anlamda onların okuyan, araştıran, sorgulayan nesiller olarak yetişmesi en büyük hedefimiz. Düzenli bir şekilde her gün bir saat çalışmalarını öneriyorum. Bu çalışmaların sonucunda başaramayacakları hiçbirşey yok. Bir de kendimize güvenelim. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Atatürk’ün de ifade etmiş olduğu gibi, “Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur”. İstediklerinde başaramayacakları hiçbirşey yok. Yeterki hayal etsinler ve çok çalışsınlar” ifadelerini kullandı. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu