GündemEğitim

İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız’dan YEDAM’a Ziyaret

İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız’dan YEDAM’a Ziyaret

İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız YEŞİLAY Balıkesir Şube Başkanı Ömür Eroğlu’ndan yeni açılan danışmanlık merkezi hakkında bilgiler aldı.

MERKEZ HAKKINDA BİLGİ ALDILAR

Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız; alkol/madde bağımlısı olan bireylerin hayata tekrar kazandırılması, günlük hayatlarını devam ettirirken hayat kalitelerinin yükseltilmesiyle sosyal hayata uyum sağlama sürecinde gerekli sosyal desteğin verilmesi amacıyla hayat geçirilen Yeşilay Danışmanlık Merkezini (YEDAM) ziyaret. İl Millî Eğitim Şube Müdürü Fatih Aka, Altıeylül, Karesi, Bandırma ve Edremit Rehberlik Araştırma Merkezleri Müdürleri ile Yeşilay Danışmanlık Merkezini ziyaret eden İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız YEŞİLAY Balıkesir Şube Başkanı Ömür Eroğlu ve YEDAM koordinatörlerinden yeni açılan danışmanlık merkezi hakkında bilgiler aldı.

DANIŞAN YAKINLARI DA DESTEK ALABİLİYOR

İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve ilimizdeki 4 Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlerine ziyaretleri nedeniyle teşekkür Sigara, alkol ve madde bağımlıları ile yakınlarının psikolojik destek alabilecekleri Yeşilay Danışma Merkezinin kuruluşu ve faaliyetleri hakkında bilgiler veren YEŞİLAY Balıkesir Şube Başkanı Ömür Eroğlu şunları kaydetti:

ÜCRETSİZ HİZMET VERİLİYOR

“Merkezimizde psikiyatristler, psikologlar ile bu alanda özel eğitimler alan sosyal hizmet uzmanları, halkla ilişkiler uzmanlarımız, bağımlılar ve ailelerine tüm bağımlılıklarla ilgili ücretsiz hizmet vermektedir. Buraya gelen kişiler ile yapılan görüşmelerde bağımlı ve ailelerine bilimsel temeller doğrultusunda uzmanlarımız ile sosyal hizmet sorumlularımız vaka toplantısı yaparak uygulanacak yönteme karar veriyorlar.

BİLGİLER GİZLİ KALIYOR

İsim ve bilgileri bizde saklı, tamamen gizlilik esası ile hizmet veren Merkezde bağımlılar ile ailelerinin, sabahtan akşama kadar buradaki faaliyetlere katılıp zamanlarını faydalı bir şekilde geçirmelerine olanak verilirken, bağımlılıklarından da uzak kalmaları sağlanıyor. Bir yandan kişilerin bağımlılıklarıyla ilgili problemlerini burada çözmek için uğraş veriyoruz, bir yandan da durumlarına göre kurum ve kuruluşlar ile iletişime geçip sorunlarının çözümü için çaba gösteriyoruz.”

 “HER TÜRLÜ KATKIYI SUNMAYA HAZIRIZ”

Balıkesir’de  böyle bir merkezin hizmet vermeye başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür eden İl Millî Eğitim Müdürümüz Yakup Yıldız şunları kaydetti: “Madde bağımlısı olmuş bireylerin hayatını doldurup, ümitlerini kesmeyeceği, ben de bir yerlere gelebilirim diyeceği ortamlar oluşturmamız gerekiyor. Bugün burada da bu ortamın en nezih şekliyle oluşturulmuş olduğunu görmek bizi ziyadesiyle mutlu etti. Böylesine güzide bir danışma merkezinin hayat bulmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum.

 “DİKKATLİ BİR DİL KULLANMAK GEREKİYOR ”

Bağımlılıkla mücadelede dikkatli bir dil kullanmak gerekiyor. Bağımlılık yapan maddelerin adlarının kullanılarak zararlı alışkanlıklardan bahsedilmesi özellikle merak uyandırdığı için bazen yıkıcı oldu. O nedenle burada, Yeşilay Danışma Merkezimizde olduğu gibi psikiyatristler, psikologlar ile bu alanda özel eğitimler alan sosyal hizmet uzmanları, halkla ilişkiler uzmanlarının bu konuda hizmet sunmasının çok önemli olduğuna inananlardanım.

 “HERKESE DÜŞEN GÖREVLER VAR”

Bu mücadelede herkese düşen farklı görevler var. İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak ilimizdeki Rehberlik Araştırma Merkezlerimiz ve tüm rehber öğretmenlerimizle bu mücadelede size her türlü katkıyı sunmaya; danışmanlık ve sosyal destek unsurları geliştirme konularında ülkesel politikalara katkı sağlayarak ülkemizin bu alandaki başarı hikâyesine öncülük etmeye hazır olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu