Gündemİlçe Haberleri

İl Tarım Ve Orman Müdürü Alkan: “Gönen’in Tek Rakibi Güneş”

İl Tarım Ve Orman Müdürü Alkan: “Gönen’in Tek Rakibi Güneş”

İl Tarım Ve Orman Müdürü Alkan: “Gönen’in Tek Rakibi Güneş”. Gönen’de jeotermal sera projelerinin bölge tarımına hayat vermesi bekleniyor.

İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN GÖNEN ZİYARETİ

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan hafta sonu ziyaretleri kapsamında Gönen’i ziyaret etti.   Balıkesir tarım ve hayvancılığının önemli merkezlerinden biri olan Gönen, çeltik üretiminde olduğu gibi jeotermal serada da söz sahibi olmayı hedefliyor.

MUTLULAR GRUP ZİYARET EDİLDİ

Gönen tarım alanlarında incelemelerde bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Mutlular Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mutlu’yu da ziyaret etti. İl Müdürü Alkan ile İbrahim Mutlu bölge tarımına katma değer sağlayabilecek projeler üzerine bilgi alışverişinde bulundu.

KİVİ BAHÇESİ PROJESİ İNCELENDİ

Bölgede uygulanması planlanan 550 dekar kivi bahçesi ile 500 dekar jeotermal kaynaklı sera kurulumu için arazide inceleme yapıldı. Ayrıca Gönen bölgesinde tarıma dayalı ihtisas organize sera bölgesi ve 2000 dekar ceviz bahçesi projelerinin ön bilgileri alınarak proje detayları görüşüldü.

“BÖLGE TARIMINA HAYAT VERECEK ”

Bölgede uygulanması planlanan Jeotermal Sera Projesi ile Balıkesir’de seracılık gelişmesi bekleniyor. İl Müdürü Erkan Alkan, Jeotermal sıcak suyun, seralarda güneşe rakip olduğunu vurgulayarak,  “Serayı kuracağınız bölge, kaliteli bir toprak yapısına, devamlı olarak su ve enerji kaynağına sahip olmalıdır. Gönen’in bu noktada verimli ovaları ve jeotermal kaynağı ile sera projelerinin merkezi olacak ve bölge tarımına hayat verecek. ”dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu