Eğitim

‘Günü Üçe Bölün’ Tavsiyesi

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı ikinci döneminin sona ermesiyle karne alan öğrencilere 9 günlük bayram tatilinin ardından uzmanlar, ‘tatili fırsata dönüştürün’ uyarısı yaptı.

 

'Günü Üçe Bölün' Tavsiyesi

Uyku ve Eğlenceye Ayrılan Zaman Dilimi

Rehberlik Uzmanı Özcan Aladağ, öğrencilere günü üçe bölmelerini tavsiye etti. Devamında, “Birinci bölüm uyku, zamanında olan bir uyku gece uyunan bir uyku, ikinci dilim ise dersle geçen bir zaman dilimi. Üçüncü dilim ise eğlenceye ayrılan zaman dilimi” dedi.

 

Bilgisayar oyunlarına planlama

Rehberlik Uzmanı Özcan Aladağ, “Mutlaka bilgisayar oyunlarına, sosyal medyaya zaman ayıracaksınız ama bunun bir ölçüsü olmalı, bir planlaması olmalı’’.

Başarılı insanlara baktığımız zaman, zamanını iyi yöneten insanlardır.

Öğrencilerin günü üçe bölmelerini tavsiye eden Aladağ, “Birinci bölüm uyku, ama zamanında olan bir uyku gece uyuyan bir uyku. İkinci dilim ise dersle geçen bir zaman dilimi. Üçüncü dilim ise eğlenceye ayrılan zaman dilimi. Kesinlikle bu üç zaman dilimini öğrencilerin, birbirine karıştırmaması gerekiyor. Yani uyku döneminde ders çalışmaları, ders çalışma döneminde ise uyumaları son derece yanlış olacaktır” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu