GündemBalıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlik

Eller Nasıl Çizilir?

Eller Nasıl Çizilir? Evet, doğru okudunuz. Eller! Tüm sanatçıların ilk kabusu ya da değil ama benim kesinlikle kabusumdu.

 

Eller Nasıl Çizilir?

111

Sanatsal yolculuğumuzun bir noktasında hepimiz el çizmekten korktuk, hepimiz el çizmeye çalıştık ve ortalığı karıştırdık ve sonunda hepimiz pes edip mümkün olduğu kadar uzun süre el çizmekten kaçındık.

Ellerle karmaşık bir ilişkiniz olsun ya da olmasın, bir sanatçı olarak hepimiz nereye gideceğimizi ya da ne yapacağımızı bilmediğimiz bir başlangıç ​​noktasındaydık ve bu yüzden buradayım. Bugün, el çizmeyi öğrenme sürecinde size rehberlik edeceğim.

Yeni başlayan biriyseniz ve el çizmek imkansız bir görev gibi görünüyorsa, okumaya devam edin ve bu makalenin sonunda kendinizi o kadar kaybolmuş hissetmeyeceksiniz!

 

El

Bu Kılavuzda Ne Öğreneceksiniz?

  • Bir elin oranları ve yapısı
  • Parmaklar nasıl çalışır?
  • Farklı açılardan bir el nasıl çizilir.
  • Sıfırdan bir el nasıl çizilir ve gölgelenir.

 

6

Bu Eğitim İçin Gerekli Malzemeler

  • Kağıt parçası
  • HB derecelendirmesinden bir grafit kalem
  • 4B derecelendirmesinden bir grafit kalem
  • Silgi
  • Karıştırma aracı
  • Bir cetvel

 

Bölüm 1: Bir Elin Oranları ve Yapısı

Bu adımlar için bir parça kağıt (tavsiye edilen Fabriano kağıdı), HB’den 2B’ye kadar yumuşak bir grafit kalem ve bir silgi kullanacağız.

Her el benzersizdir. Yine de hepsi aşağı yukarı aynı oranlarda gidiyor. Parmağın tepesinden eklemin ortasına kadar olan uzunluk yaklaşık olarak avucunuzun içi ile aynı olmalıdır.

Yeni başlayanlar için elde etmesi biraz zor olan bir şey, parmakların doğru pozisyonudur ve bunu belirlemek için mutlaka anatomi görüntülerine bakmamız gerekmez. el tabanının orta noktasını bulup parmaklarımızı temsil edecek 5 çizgi çekmemiz yeterli.

Ayrıca ellerin temel şekillerinde, parmaklarımız arasındaki yükseklik farkını anlamamıza yardımcı olmak için üstte küçük bir üçgen vardır.

Ellerin tam olarak dikdörtgen olmadığını unutmayalım, bu yüzden çizmek istediğimiz el tipine göre şekillendirmek önemlidir. Pembe çizgiler, bunun için keseceğim dikdörtgenin alanları. Başparmak için yapımızı alıp yan tarafa küçük bir üçgen ekleyecektik. Bu üçgenin sınırından, başparmağı temsil edecek açılı bir çizgi çekeceğiz.

Avuç içi için, yapı çizgilerimizi alıp şekillere dönüştürecektik, bu şekillerden organik bir form etrafında inşa edebiliriz. Nasıl bir el çizmek istediğinize bir kez daha bakın. tombul mu sıska mı Yapı her iki şekilde de çalışır, ancak farklı el türleri için farklı görünür.

Emin değilseniz, her zaman kendi elinizle pratik yapabilirsiniz.

 

Devamı bir sonraki haftaya!

Muhammed Can Akyürek'in yazısı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu