GündemEğitim

İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLERİ TOPLANTISI YAPILDI

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı I. Kanaat Döneminin ilk “İlçe Millî Eğitim Müdürleri Toplantısı” İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız başkanlığında Balıkesir Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

Balıkesir Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıya İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları Mustafa Uras, Mustafa Solak, Hüseyin Aşık, Özcan Özen, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Ethem Ceran ve 20 İlçe Millî Eğitim Müdürü katıldı.

TÜM OKUL ve KURUMLARIMIZDA YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA EKSİKSİZ BİR ŞEKİLDE BAŞLAMANIN GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ

2019-2020 eğitim-öğretim yılının ülkemiz ve Balıkesir’imiz için hayırlı olması temennisi ile toplantıyı başlatan İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız: “Yeni bir eğitim-öğretim yılının başındayız. 9 Eylül 2019 Pazartesi günü itibariyle 2019-2020 eğitim-öğretim yılına başlayacak olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm hazırlıklarımızı tamamlayarak yeni eğitim-öğretim yılına tüm okul ve kurumlarımızda eksiksiz bir şekilde başlamanın gayreti içerisindeyiz.

DERDİMİZ, BALIKESİR’MİZİ YENİ UFUKLARA DOĞRU YOLCULUĞA ÇIKARMAK

Geçtiğimiz iki yıl içerisinde sizlerle birlikte çok güzel başarılara imza attık. Takım ruhu ve beraberinde oluşturacağımız farkındalıklar ile yapacağımız daha çok işimiz var. Bizim derdimiz, Sayın Bakanımızın da ifade ettiği gibi Balıkesir’mizi yeni ufuklara doğru yolculuğa çıkarmak; eğitimde kendisi ile değil dünya ile yarışan bir Balıkesir’i inşa etmek. Bunu hep beraber ve birlikte koşarak gerçekleştirebiliriz. Bu anlamda her birimizin üzerine düşen görevi eksiksiz bir şekilde yerine getireceğine inanıyorum.

BENGİ PROJESİNİ BU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA DA AYNI AŞK ve HEYECAN İLE YÜRÜTMENİN GAYRETİ İÇERİSİNDE OLACAĞIZ

Valimiz Sayın Ersin Yazıcı’nın himayelerinde büyük bir sevda ile yürütmüş olduğumuz BENGİ Projesini bu eğitim-öğretim yılında da yirmi ilçemizde aynı aşk ve heyecan ile yürütmenin gayreti içerisinde olacağız. Okuyan ve okuduklarını bir düşünce sistematiği içinde analiz edebilen, yerel ve küresel gelişmeleri bu analiz kabiliyeti doğrultusunda yorumlayabilen bir nesil en büyük arzumuzdur.

ÖĞRENCİLERİMİZİN SPORLA ve SANATLA BÜTÜNLEŞMESİ, HAYAL KURMAYI ÖĞRENMESİ EN ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ

2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde okullarımızda kurulumunu gerçekleştirdiğimiz tasarım beceri atölyeleri ve Sporda Yetenek 10’la Gelecek projesi kapsamında okullarımızda oluşturduğumuz salonlar vasıtası ile öğrencilerimizin aynı zamanda sporla ve sanatla bütünleşmesi, hayal kurmayı öğrenmesi de en öncelikli hedeflerimiz arasında.

TÜBİTAK PROJELERİNDE YİNE EN ÖNDE OLACAĞIZ

TÜBİTAK projelerinde son iki yıldır yakalamış olduğumuz sinerjiyi aynı hızla, çıtayı daha da yükselterek sürdürmenin; Liselere Geçiş Sınavı ve Üniversite sınavlarında da Balıkesir’i çok daha iyi noktalara eriştirmenin gayreti içerisinde olacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle sizlerin şahsında tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimize sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir eğitim-öğretim yılı diliyorum.” dedi.
Toplantı; ihtiyaç duyulan okullarımız bünyesinde özel eğitim sınıflarının açılması, var olan özel eğitim sınıflarının iyileştirilmesi, gerekli doküman ve donatımının sağlanması, bu sınıflar için öğretmen görevlendirmelerinin zamanında ve eksiksiz yapılması; okullardaki personel ihtiyacı; okulların fiziki alt yapıları, bakım, onarım ve tadilat işleri ile ödenekler; donatım malzemesi, araç-gereç ihtiyacı; okul güvenliği; destekleme ve yetiştirme kursları; 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında kurulacak Tasarım ve Beceri Atölyeleri; öğretmenlerin gelişim süreçlerine katkıda bulunacak öğretmen gelişim kurslarının açılması konularında sorumlu İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürü tarafından kurula bilgi verilmesi ve karşılıklı görüş alış verişinin ardından Sındırgı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü görevini beş yıl süre ile yürüttükten sonra geçen ay Muzaffer Çakır’a devreden Sındırgı İlçe Millî Eğitim Müdürü İbrahim Işık’a plaket ve hediye takdimi ile sona erdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu