Kaz Dağları’nın eşsiz doğasında düzenlenecek Kar Spor İda Ultra için basın toplantısı gerçekleştirildi. Bu yıl 9.’su yapılacak dev organizasyon, 16 ülkeden 1250 sporcuyu ağırlayarak bölgenin uluslararası spor turizmine önemli katkı sağlayacak.
Beş Parkurda Zorlu Mücadele Başlıyor
Kar Spor İda Ultra, bu yıl 110K, 66K, 36K, 15K ve 8.5K olmak üzere beş farklı parkurda koşulacak. Çanakkale’den başlayıp Balıkesir’de sona eren etaplarıyla iki ili kapsayan tek yarış olma özelliğini taşıyan organizasyon, katılımcılara Kaz Dağları’nın oksijen deposu patikalarında unutulmaz bir deneyim sunacak. Yarış, 30 Kasım Pazar günü koşulacak 8.5K parkuruyla son bulacak.

Basın Toplantısına Geniş Katılım
Hattuşa Vacation Thermal Club’ta gerçekleştirilen toplantıya; Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Körfez Koordinatörü Yurt Yıldırım, Kar Spor İDA Ultra Organizasyon Komitesi Başkanı Polat Dede, Hattuşa Grup Turizm Direktörü İsmail Eyvaz, Kar Spor Yönetim Kurulu Başkanı Atakan Alaftargil, Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin ve çok sayıda davetli katıldı.
Toplantıda organizasyonun hem spor hem de turizm açısından taşıdığı önem vurgulandı.
16 Ülkeden 1250 Sporcu Kaz Dağları’nda Buluşacak
Bu yıl rekor düzeyde katılım beklenen Kar Spor İda Ultra, Türkiye’nin yanı sıra Türkmenistan, Almanya, Japonya, Avusturya, Azerbaycan, Fransa ve Şili gibi 16 farklı ülkeden sporcuları ağırlayacak. Katılımcılar, Kaz Dağları’nın büyüleyici doğasında hem dayanıklılıklarını test edecek hem de bölgenin doğal güzelliklerini deneyimleme fırsatı bulacak. Yarış, aynı zamanda bölgenin uluslararası görünürlüğünü artırmayı hedefliyor.
Başkan Ertaş: “İda Ultra, Edremit’in Marka Değerini Dünyaya Taşıyor”
Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, organizasyonun kente sağladığı değeri şu sözlerle anlattı:
“İda Ultra artık bir spor etkinliğinden çok daha fazlası. Edremit’in doğasını, kültürünü ve misafirperverliğini dünyaya tanıtan uluslararası bir marka oldu. Bu yıl 16 ülkeden 1250 sporcu maratonumuzda mücadele ediyor. Edremit’i sporun ve doğanın merkezi yapmak için çalışmalarımız kararlılıkla sürecek.”
Ertaş, organizasyonun bölge ekonomisine sağladığı katkıya da dikkat çekti.

“Katılımcılar Üç Gün Boyunca Doğanın Kalbinde Olacak”
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Körfez Koordinatörü Yurt Yıldırım, yarışın bölgenin tanıtımına katkı sunduğunu belirterek,
“Katılımcılar Türkiye’nin en güzel doğasında, zeytin ağaçlarının altında üç gün geçirecek. Sporculara başarılar diliyorum.” dedi.
Polat Dede: “Bu Coğrafya Hâlâ Keşfedilmeyi Bekliyor”
Organizasyon Komitesi Başkanı Polat Dede, Kaz Dağları’nın henüz tam anlamıyla keşfedilmemiş bir doğaya sahip olduğunu ifade etti.
“2015’te ilk geldiğimizde burada ne kadar özel bir yer olduğunu fark etmiştik. 16 köyden geçen bir yarış düzenlemek büyük emek istiyor ama bölgeden aldığımız destek bizi güçlendiriyor.”
Sporun Birleştirici Gücü Vurgulandı
Hattuşa Grup Turizm Direktörü İsmail Eyvaz, “Kaz Dağları’nda sporcuları ağırlamaktan onur duyuyoruz. Sporun birleştirici gücüne inanıyoruz.” dedi.
Kar Spor Yönetim Kurulu Başkanı Atakan Alaftargil ise organizasyonun her yıl büyüdüğünü belirterek, “Sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

“Kazasız Belasız Bir Yarış Diliyoruz”
Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin,
“Bu özel organizasyona katkı sunmaktan mutluyuz. Kaz Dağları turizm açısından büyük değer taşıyor. Yarışın sorunsuz geçmesini diliyoruz.” şeklinde konuştu.
Kaz Dağları, Spor ve Doğa Tutkunlarına Ev Sahipliği Yapacak
Kar Spor İda Ultra, hem profesyonel hem amatör sporcular için eşsiz bir parkur deneyimi sunarken, bölgeye gelen binlerce ziyaretçi sayesinde yerel ekonomiye de canlılık katacak. Organizasyon, sporun birleştirici ruhunu doğanın büyüleyici atmosferiyle birleştirerek Balıkesir ve Çanakkale’nin turizm potansiyeline ivme kazandırmaya hazırlanıyor.