Kabakdere’de Yollar Baştan Aşağı Yenileniyor
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi ilçesine bağlı Kabakdere Mahallesi’nde başlattığı asfalt çalışmalarıyla bozuk yolları yeniliyor, kırsal mahallelerde konforlu ve güvenli ulaşım hedefliyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde yürüttüğü yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Karesi ilçesine bağlı Kabakdere Mahallesi’nde vatandaşlardan gelen talepler üzerine başlatılan yol iyileştirme çalışmaları kapsamında bozuk yollar onarılıyor, ardından sathi kaplama ve sıcak asfalt işlemleriyle yollar baştan sona yenileniyor.
270 Ton Asfalt, 4.6 Kilometrelik Alanda Yama
Köy içi sıcak asfaltla kaplanıyor
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, Kabakdere Mahallesi’nin köy içi yollarına 270 ton asfalt döşüyor. Ayrıca 350 metrelik alan sıcak asfaltla kaplanırken, 4,6 kilometrelik güzergâhta toplam 30,5 ton asfalt kullanılarak yama çalışmaları tamamlandı. Bu işlemlerin ardından bölgede sathi kaplama uygulaması başlatıldı.
Başkan Ahmet Akın’ın Talimatıyla
Eşit ve adil hizmet her mahalleye ulaşıyor
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın eşit hizmet anlayışı doğrultusunda, şehrin kırsal mahalleleri de altyapı yatırımlarından payını alıyor. Mahalle sakinlerinin ihtiyaçları doğrultusunda şekillenen hizmetler kapsamında Kabakdere’deki asfaltlama çalışmaları hafta sonu ve gece gündüz demeden sürdürülüyor.
Kabakdereliler Hizmetten Memnun
“Bitince çok güzel olacak”
Kabakdere Mahallesi Muhtarı İsmail Karabatak, yolun çok bozuk olduğunu ancak çalışmaların başlamasından memnuniyet duyduklarını belirtti:
“Yolumuzun yapımına başlandı ve inşallah bittiğinde çok güzel olacak. Bu çalışmalar için Ahmet Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.”
“Tek Eksiğimiz Yoldu, O da Tamamlanıyor”
Vatandaşlar su sorununun da çözüldüğünü vurguladı
Mahalle sakinlerinden Özcan Abluk ise Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden memnun olduğunu dile getirdi:
“Tek sıkıntımız yoldu. Sağ olsunlar, suyumuzu da tedarik ettiler. Su sıkıntımız kalmadı. Anayoldaki çalışmalar tamamlandığında hiçbir problemimiz kalmayacak. Ahmet Akın Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.”