Balıkesir'de 4,1 büyüklüğünde deprem
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde saat 03.04'te 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Sındırgı ilçesi olan 4,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.
Balıkesir’in Sındırgı ilçesi, 03.04 sularında yaşanan 4,1 büyüklüğündeki depremle birlikte karanlık bir gecede panikle uyandı. AFAD’ın aktardığı bilgilere göre merkez üssü Sındırgı olan deprem, özellikle ilçe merkezi ve çevre mahallelerde net bir şekilde hissedildi. Gece sessizliğini delen bu sarsıntı, vatandaşların büyük bölümünün uykusundan irkilerek dışarı çıkmasına neden oldu. Kırsal bölgelerde dahi duyulan titreşim, kısa süreli olsa da bölgede endişeyi artırdı.

Sarsıntı Kısa Sürdü Ama Etkisi Büyük Oldu
Depremin yaklaşık birkaç saniye sürmesine rağmen, hissedilir şiddeti vatandaşlar tarafından “bir anda ev sallandı”, “yataktan fırladım”, “kapı gıcırtısı gibi uğultu geldi” şeklinde aktarıldı. Sosyal medya üzerinden paylaşılan görüntülerde, bazı vatandaşların sokaklara çıktığı, araçlarında bekleyenler olduğu ve bölgedeki gerginliğin hâlâ sürdüğü görüldü.
Sındırgı, Son Dönemde Sık Sık Sarsılıyor
Bölge son haftalarda arka arkaya yaşanan sarsıntılarla gündeme geliyor. Jeoloji uzmanları özellikle Sındırgı, Bigadiç ve çevresinin aktif fayların etkisinde olduğunu ve bu nedenle orta şiddette depremlerin sıkça görülebileceğini belirtiyor. 4,1’lik bu son deprem de bölgedeki gerilimin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.
"Endişeye Gerek Yok Ama Hazırlıklı Olun" Uyarısı
Uzmanlara göre 4,1 büyüklüğündeki bu deprem yapısal anlamda büyük bir hasar oluşturacak düzeyde değil ancak bölge halkının hazırlıklı olması gerektiğini vurguluyorlar. Özellikle zemin yapısı gevşek olan alanlar ile eski yapılarda oturan vatandaşların daha dikkatli olması gerektiği ifade ediliyor.
AFAD da bir açıklama yaparak deprem sonrası ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk bildirilmediğini açıkladı, ancak vatandaşların resmi açıklamaları takip etmesini ve riskli yapılardan uzak durmasını önerdi.
Geceyi Korkuyla Geçiren Sındırgı’da Gözler Uzmanlarda
Sındırgı’da yaşanan bu sarsıntı, bir kez daha deprem gerçeğini hatırlattı. Gece yarısı gelen 4,1’lik deprem, sabah saatlerinde de ilçede en çok konuşulan konu hâline geldi. Vatandaşlar ise aynı soruyu soruyor: “Bu deprem daha büyük bir hareketliliğin habercisi mi?”
Her Şeyin '4.4'lük Olmasını İstiyordu, 4.4 İle Sallandıİlçeler
Sındırgı’yı Yıkan Fay Değil Sarsıntı mı Oldu? Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Açıkladı!Balıkesir Deprem Haberleri