Gündem

İlçelerde  Kurallara Uymayanlara Ceza Yağdı

İlçelerde  Kurallara Uymayanlara Ceza Yağdı

 

Balıkesir merkez ve ilçelerinde koronavirüs denetimleri sürüyor. Kontrollü Sosyal Hayat kurallarına uymayan kişi ve işletmelere ceza uygulanıyor.

Koronavirüs (Covid-19) salgınının görüldüğü andan itibaren Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri Cumhurbaşkanının talimatları doğrultusunda salgının/bulaşmanın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla alınan tedbirler kapsamında; Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulunun 02.09.2020 tarih ve 2020/83 sayılı kararı ile düğün, nişan merasimi ve toplu organizasyonlara getirilen kısıtlamalar doğrultusunda Balıkesir İl J.K.lığı sorumluluk alanında yapılan denetimler sonucunda kurallara uyum göstermeyen ilçelere ceza yağdı.

 

DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRECEK

Gönen ilçesi Tuzakçı mahallesinde icra edilen bir düğünde İl Hıfzısıhha Kurulu Kararı ve sosyal mesafe kuralına uymayan (5) kişiye (9.000) TL, Bandırma ilçesi Sahil Yenice mahallesinde icra edilen bir düğünde İl Hıfzısıhha Kurulu Kararı ve sosyal mesafe kuralına uymayan (17) kişiye (35.820) TL, Altıeylül ilçesi Pamukçu mahallesinde icra edilen bir kına eğlencesinde İl Hıfzısıhha Kurulu Kararına uymayan (1) kişiye (3.150) TL olmak üzere toplam (23) şahsa (47.970) TL idari para cezası uygulandı. Salgın hastalığın yayılmasını önlemek ve sağlıklı günlere ulaşmak için daha duyarlı olma çağrısını yineleyen yetkililer denetimlerin aralıksız süreceğini n altını çizdi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu